*Nettavisen* Økonomi.

Montys aviser falt 22 prosent

Men nå tror den mye omtalte medieeieren på stabilisering.

06.08.09 13:11

Det britiske medieselskapet Mecom er ute med resultater for første halvår. Selskapet driver en hel rekke norske lokalaviser gjennom Edda.

NA24 Propaganda - Norges største medienettsted

Omsetningen til selskapet falt med hele 22 prosent i halvåret til 739 millioner euro, mens det justerte driftsresultatet før avskrivninger (EBITDA) ble halvert til 52 millioner euro.

– Selv om de umiddelbare utsiktene fortsatt er usikre, er jeg sikker på at Mecom bygger en sikker base for fremtidig opptur, skriver selskapet i meldingen.

Meld deg på NA24 Propagandas nyhetsbrev

Tynt i Norge
Resultatene til Mecom i Norge er svake. Selskapet har solgt unna avisene på Nordvestlandet, men dette forholdet er det tatt høyde for i resultatrapporten.

Omsetningen til det norske Edda-selskapet er ned 15 prosent til 119,1 millioner euro, eller til i overkant av 1 milliard kroner i første halvår. Driftsresultat før avskrivning (EBITDA) var ned 64 prosent til 6 millioner euro, eller 51,96 millioner kroner i årets seks første måneder. Det rene driftsresultatet til EDDA var på kun 0,5 millioner euro, eller 4,33 millioner kroner i første halvår.

Den norske delen av Mecom er imidlertid én av delene som leverer driftsoverskudd første halvår. Mecoms selskaper i Danmark og Polen, tapte henholdsvis 8,3 millioner euro og 0,3 millioner euro. Den nederlandske delen er den som leverer best. Med et driftsresultat på 31,5 millioner euro i første halvår, veier dette opp for tapene i andre deler av Mecom.

Kutter kostnader og gjeld
Den tunge gjeldsbyrden til Mecom er på vei ned, etter innhenting av ny kapital og kostnadsforbedringer. Gjelden har ført til at selskapet har solgt unna aviser til konkurrentene.

I kvartalsrapporten kommer det frem at den justerte gjelden var ned til 379 millioner euro i slutten av juni, noe som er ned fra 683 millioner euro i begynnelsen av januar.

Mecom melder om at selskapets kostnadskuttplan gir bedre resultater enn tidligere ventet. Derfor økes målsettingen på kostnadskutt fra 75 millioner euro årlig til 100 millioner euro årlig.

Har du et medietips - kontakt NA24 Propaganda

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag