NA24.no

Moods blir Harvard-studie

MOTEFEST: Paradise-Øystein gikk visningen til Moods of Norway.
MOTEFEST: Paradise-Øystein gikk visningen til Moods of Norway. Foto: Kyrre Lien (Scanpix)
Sist oppdatert:
Den norske klessuksessen Moods of Norway blir nå Harvard-studie. Les mer her.

(SIDE2): Klesprodusenten Moods of Norway har gått fra fattig gründerbedrift til supertrendy internasjonal salgssuksess på få år. Nå blir den norske bedriften gjenstand for en utførlig rapport fra Harvard Business School. Det skriver Pressenytt i en pressemelding for Norsk Designråd.

Siste nytt fra Side2? Sjekk forsiden her!

Fra 400.000 til 100 millioner
Rapporten legges fram under en faglig ettermiddag i regi av Norsk Designråd ved Norsk Design- og Arkitektursenter (DogA) i Oslo 9. september. Harvard Business School sorterer under prestisjetunge Harvard University, en av verdens mest anerkjente institusjoner for høyere utdanning.

– Dette er en solid anerkjennelse, og en fjær i hatten for både Moods of Norway og norsk innovasjon og design som helhet, forteller Jannicke Hølen, som er leder for fagarrangementer i Norsk Designråd.

Moods of Norway ble startet på Stryn av gründerne Peder Børresen, Simen Staalnacke og Jan Egil Flo høsten 2002. Første kolleksjon kom i 2003, og dette året hadde det lille firmaet en omsetning på 400 000 kroner. I år ligger Moods of Norway an til å omsette for omkring 100 millioner kroner.

Åpner egne butikker
Ved inngangen til 2009 ble Moods-produkter solgt gjennom 120 butikker over hele verden, og gründerne bestemte seg for å starte opp egne Moods-utsalg. Nå har Moods of Norway åpnet åtte butikker i Norge og i utlandet, deriblant i Los Angeles.

Harvard-rapporten om Moods of Norway skal presenteres av Robert D. Austin, tidligere professor ved Harvard Business School, samt Dorte Krogh, tidligere styremedlem i Danske Designere og jurymedlem for Merket for god design. Peder Børresen og Simen Staalnacke vil også være til stede for å fortelle om Moods of Norway.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere