Gå til sidens hovedinnhold

Mot løsning i bokhandler-bråk

Åsne Seierstad og Shah Muhammed Rais' familie inngikk ikke forlik onsdag, men har startet en konstruktiv dialog.

Møtet mellom Åsne Seierstad, Cappelen ved Anders Heger og Shah Muhammed Rais familie, representert ved sønnen, Turaj, i Forliksrådet onsdag ga intet umiddelbart resultat.

Konstruktive samtaler
Isteden ble partene enige om å møtes igjen om tre måneder samme sted, noe de begge uttrykte at de var godt fornøyd med.

Både Rais-familiens advokat Per Danielsen og Cappelen og Seierstads advokat Anine Kjærulf sa de var glade for at dialogen nå var konstruktiv. Og møtet mellom Seierstad og Turaj Rais var også svært vennlig der de snakket om Norge og de andre familiemedlemmene.

Per Danielsen, som før møtet sa at Cappelen og Seierstad hadde vist en isfront mot familien hele veien, sa han var skuffet over at det ikke kom et konkret forslag ut av møtet, men sa samtidig at samtalene nå var mer reelle.

- Se og Hør-metode
I onsdagens Dagbladet gikk han ut og omtalte Åsne Seierstads forfattermetoder som en «Se og Hør»-metode og at hun hadde seilt under falsk flagg. Seierstad valgte ikke å kommentere Danielsens utspill etter forliksmøtet,.

LES OGSÅ: - Åsnes Se og Hør-metoder

- Det har vært så mange utspill og jeg har avstått fra å kommentere de fleste. Jeg tror jeg bare må fortsette den linjen. Vi er inne i en prosess og er her i dag faktisk for å bli forlikte så jeg vil ikke hive mer glør på bålet og bidra til å eskalere konflikten, sa Seierstad.

Felles prosjekt
Hun innrømmet likevel at hun øyner en slutt på den fire år lange konflikten. Detaljene i samtalene partenen skal ha fremover mot et eventuelt forlik ville ikke partene gå inn på. Men begge parter sa at rådet hadde vært til god hjelp og at målet er å finne en løsning som er «større enn egeninteressen».

Hva dette vil være, ville ingen si, men det er nærliggende å tro at det kanl være et felles initiativ for innsats for kultur eller læring i Afghanistan.

- Shah Muhammed Rais og jeg har diskutert felles løsninger i alle disse fire årene, sa Seierstad. - Vi er villige til å komme bokhandleren i møte, og finne en løsning som vi alle er komfortable med.

Reklame

Verdens smarteste ladekabel til mobil er norsk