NA24.no

Mubi kommer i oktober 2010

(United International Pictures)
Sist oppdatert:
Kvalitetsfilm snart tilgjengelig direkte fra din Playstation 3.

Under filmfestivalen Cannes i mai annonserte Sony at filmstreaming-tjenesten Mubi blir tilgjengelig via Playstation 3. For en gangs skyld er også Norge med i planene, og nå offentliggjør Sony lanseringstispunktet for tjenesten.

Ifølge den offisielle playstationbloggen i Europa blir Mubi lansert i Europa fra oktober.

- Til å begynne med vil tjenesten bli tilgjengelig i Storbritannia, Irland, Frankrike, Italia, Spania [...] og Norge, skriver grunnlegger og administrerende direktør Efe Cakarel i Mubi i et innlegg på bloggen.

Ferske filmer

Mubi er også et sosialt nettverk, og har i dag rundt 300.000 medlemmer. Ifølge Cakarel får tjenesten 700 nye medlemmer daglig. Du kan følge med på andre medlemmer, som Martin Scorsese, dele filmer og diskutere med andre brukere.

Mubi er ikke en hvilken som helst filmtjeneste, men består av utvalgte kvalitetsfilmer fra regissører som tradisjonelt satser på kvalitet. Filmskapere som Stanley Kubric, Quentin Tarantino, Coen-brødrene, Gus Van Sant, Almodóvar og Guillermo del Toro er alle med i databasen.

Filmene i Mubi består ikke bare av gamle klassikere som «Gudfaren», «Pulp Fiction» og «A Clockwork Orange», men har også flere nyere filmer som «There Will Be Blood», «No Country for Old Men», «The Dark Knight» og «Inglourious Basterds».

STERKE TANKER OM HEVN preger den østerriske Oscar-nominerte filmen «Revansje». Men det er ikke bare på film hevn er ønskelig - kan hevn over en ekskjæreste rettferdiggjøres?

Rundt 100 kroner i måneden

Verken Sony eller Mubi har avduket noen tekniske detaljer for streamingtjenesten, men regn med at de fleste med en dugelig bredbåndlinje vil kunne få tilgang til Mubi. Foreløpig vil brukerne ha tilgjengelig mellom 350 og 500 filmer med tre forskjellige betalingsløsninger.

Dersom du er villig til å se litt reklame før filmen begynner, skal opp til ti prosent av filmene være mulig å se gratis. Ellers kan du betale for å se en og en film eller gå inn på et månedsabonnement. Prisen norske PS3-brukere må betale, er ikke klar, men per i dag koster det tre euro for å se én film og tolv euro - cirka 95 kroner - for én måneds tilgang.

Trailer for Mubi:

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere