Gå til sidens hovedinnhold

Must: - Bra at det blir ro

Finansmannen Erik Must er avslappet til at han vant kampen mot Hegnar.

I Norges største forlag har to av norsk finansbransjes gamle kamphaner braket sammen. Nå er kampen over.

Følg markedet tettest på NA24 iMarkedet

Da Trygve Hegnar kjøpte seg inn i Gyldendal, var det flere som hevet øyenbrynene. Selskapet hadde nemlig kompisene Erik Must og Kjell Ulrichsen som største eiere. Særlig Must og Hegnar var det flere som trodde hadde et anstrengt forhold.

Til NA24 sier Erik Must nå at han ikke noen formening om hvem som er aksjonærer i Gyldendal. Han sier imidlertid dette til NA24:

- Det er bra at det blir ro rundt selskapet.

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

Klaget til Børsen
Krangelen mellom Must og Hegnar tok seg opp igjen, etter at Must kjøpte Ulrichsens aksjer. Han la samtidig inn bud på Hegnars Gyldendal-pott.

Hegnar klaget over prisen, men rett før jul godkjente Oslo Børs Musts bud på 350 kroner per Gyldendal-aksje. Hegnar mente da at budet burde vært 406 kroner, noe som er snittkursen i 2008. Børsen mente imidlertid at man ikke kan tillegge markedskursen særlig vekt, da det i hovedsak bare finnes én kjøper i markedet; nemlig Hegnar.

Hegnar har i forbindelse med budet kommet med en rekke påstander mot Must og Ullrichsen. Disse har i hovedsak gått på at han mener at Must og Ullrichsen har inngått en avtale under bordet, siden prisen er så lav. Dette avvises blankt av Must, overfor NA24.

- Jeg har verken en avtale eller planer om å inngå en avtale direkte eller gjennom noen av mine selskaper, sier Must, og legger til at han selvsagt ikke ønsker å gjøre noe ulovlig.

Solgte rett før fristen
Hegnar solgte aksjene sine til Must rett før fristen mandag. Til sin egen avis sier han at «Livet er for kort til å være minoritetseier i et selskap kontrollert av Erik Must. Det har jeg ikke helse til».

Erik Must eier før kjøpet 1,2 millioner Gyldendal-aksjer tilsvarende 52,5 prosent av aksjene i Gyldendal. Etter fristen har gått ut eier Erik Must litt under 21 millioner aksjer, tilsvarende 84,2 prosent av aksjene, i Gyldendal. Gyldendal ASA har 611 aksjonærer etter fristens utløp, heter det i en melding fra Gyldendal.

Har du et næringslivstips - kontakt NA24

Få næringslivsnyheter direkte på mobilen: Send NA24 START til 1930 (tjenesten koster kr. 4,- per melding).

Reklame

Black Week: Her får du oversikt over alle salgene