NA24.no

(Faksimile)

Nå blir Facebook angrepet

Sist oppdatert:
Nå har hackere begynt å angripe det populære nettsamfunnet.

NA24 Propaganda - Norges største medienettsted

Med rundt 100 millioner aktive brukere på verdensbasis er det kanskje ikke så overraskende at også hackere har oppdaget Facebook. Det har ført til at det populære nettsamfunnet har blitt utsatt for flere angrep fra hackere, ifølge International Herald Tribune.

Har du et medietips - kontakt NA24 Propaganda

De siste dagene skal flere Facebook-brukere ha oppdaget en kraftig økning i mengden med spam, og flere brukere skal ha opplevd at kontoene deres både har blitt kapret og deaktivert.

Facebook selv innrømmer at de har blitt angrepet, men mener at de har kontroll på problemet.

- De siste få dagene har vi mottatt rapporter fra brukere om spam- og phisingangrep. Vi har også oppdaget og innhegnet en orm. Vi etterforsker hver eneste rapport, fjerner falskt innhold, blokkere falske linker og adresserer problemene til våre brukere. Disse tiltakene har begrenset de rammede brukerne til en liten prosentandel av de på Facebook, sier Facenook i en uttalelse, ifølge avisen.

Noen av angrepene knyttes til inernettormen «Koobface», som begynte å angripe Facebook og MySpace i juli. Siden da har sikkerhetsselskapet Kaspersky Lab identifisert 27 varianter av denne ormen, ifølge International Herald Tribune.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere