NA24.no

Nå er alt lov

Sist oppdatert:
Bare fantasien setter stopper for nye venner i mediabransjen etter Media Norge, skriver NA24s redaktør.

(NA24-KOMMENTAR): Tirsdag fikk Media-Norge endelig godkjent sitt fusjonsforslag. Jeg tror champagnen hadde en viss bismak hos toppene hos Schibsted. De kunne nemlig levd bedre med sine eierposter i regionsavisene uten Media-Norge. Nå er de forpliktet til å selge seg ned.

NA24 Propaganda - Norges ledende medienettsted

Jeg tror godkjenningen også sparker i gang en større konsolideringsprosess i den norske mediabransjen. Slike ting får ofte folk til å tenke nye alternativer. I tillegg til dette så har også den elektroniske mediehverdagen endret en god del på de gamle maktkonstellasjonene, og fører til at inntjeningen pr. leser blir dramatisk redusert.

Mitt poeng er at gamle pilarer er revet ned og tegnebrettet til medieeierne er hentet frem. Det er jeg sikker på. Hvem som ender til sengs med hvem, det er jeg mer usikker på.

Her er noen mer eller mindre kvalifiserte gjetninger:

Kan David Montgomery selge seg ut av Edda Media, eller lage en kjempe sammen med A-pressen? Blir denne kjempen for vanskelig å svelge for Medietilsynet og en hardt rammet Montgomery?

Kan Jens P. plukke opp telefonen og skape et samlet selskap med oppkjøpsvillige Vårt Land og Dagsavisen?

Vil Adressa nå jobbe for å lage et større mediehus, hvor Harstad Tidende Gruppen inngår. Eller blir de tatt av tyngdekraften, og blir en del av Media-Norge.

I NA24s del av mediebransjen tror vi Norges Handels- og sjøfartstidende og Hegnar Media vil fortsette som før. Hegnar tar en «Olav Thon», og jobber til han dør, mens Dagens Næringslivsgjengen lever utmerket alene.

NA24 er berørt av fusjonen, og vår eierkonstellasjon viser også hvordan det nye mediebildet endres. Gamle fiender vil samarbeide i nye konstellasjoner, som NA24. Det blir den nye mediehverdagen i Norge.

Inge Bergeer ansvarlig redaktør i NA24.

Og her kan du lese enda mer kommentarstoff fra NA24.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere