NA24.no

Nå er den død

Sist oppdatert:
Og den ble høytidelig begravet.

Her om dagen var det begravelse hos bokforlaget Hachette. Det ble en verdig markering for en god gammel venn.

NA24 Propaganda - Norges største medienettsted

Ingen har vel egentlig dødd. Kassetten er bare et stykke teknologi som ikke lenger brukes, ifølge The New York Times.

Den vil bli enda sjeldnere nå som de internasjonale lydbokforlagene også har lagt formatet dødt.

Formatet som ble dumpet av plateindustrien for mange år siden, har levd videre hos lydbokforlagene. Mange av lytterne har hatt et sterkt forhold til formatet fordi den gjorde det enkelt å fortsette der man sluttet. For Hachette har etterspørselen rast den siste tiden og siste kassett har nå rullet ut av pressa, skriver den amerikanske avisen.

Det er vel ingen hemmelighet at kassetten snart er blitt snudd for siste gang. Riktig nok har den haltet med en stund. Salget av bærbare kassettspillere toppet i 1994 med 18 millioner solgte enheter. 14 år senere, ved utløpet av 2007 endte salget på 480.000 enheter ifølge Consumer Electronics Assocication. Salget i 2012 er spådd til 86.000 enheter.

Formatet tok virkelig av i 1979, året da Sony introduserte sin walkman. En bærbar kassettspiller på størrelse – og vekt – som en murstein. Sammenlignet med dagens iPod-standarder blir dette fort upraktisk.

Har du et medietips - kontakt NA24 Propaganda

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere