NA24.no

Nå er det slutt

-Det er en svært god dag for alle som ønsker at radioen skal få et langt liv,sier Ole Jørgen Torvmark,Daglig leder i Digitalradio Norge AS
-Det er en svært god dag for alle som ønsker at radioen skal få et langt liv,sier Ole Jørgen Torvmark,Daglig leder i Digitalradio Norge AS Foto: Digitalradio Norge
Stortinget slukker FM-båndet.

Stortinget vedtok i dag å digitalisere radioen i Norge og å slukke FM-båndet i 2017.

- Vi er veldig glade for at våre folkevalgte med dagens beslutning sørger for radioens fremtid i Norge. Nå er den politiske prosessen gjennomført, og vi kan konsentrere alle krefter om å informere landets lyttere om de positive endringene som kommer, skriver Ole Jørgen Torvmark, daglig leder i Digitalradio Norge i en melding.

Kontroversiell sak
Det har vært en del diskusjon rundt nedleggelsen av det gamle FM-båndet. Likevel bestemte Stortinget, gjennom Stortingsmelding nr 8, Digitalisering av radiomediet, at regjeringens forslag gikk igjennom, ved å satse på neste generasjons radiodistribusjon.

Stortingets Familie- og kulturkomité har sluttet seg til Regjeringens forslag, og har i sin innstilling til Stortinget vist seg særlig opptatt av å legge til rette for at aktørene kan oppfylle kravene som er satt for slokking av FM-nettet.

- Radioen er den eneste av våre mediekanaler som frem til nå ikke har tatt steget inn i den digitale fremtiden. Det er av stor betydning at radioen ikke lenger blir stående igjen på stasjonen. Nå har vi fått en klar plan frem mot digitaliseringen som gagner både radiobransjen og alle landets lyttere, skriver Torvmark.

Lover bedre forhold
Lederen for interesseorganisasjonen Digitalradio Norge Ole Jørgen Torvmark sier til NA24 at det er en svært god dag for alle som ønsker at radioen skal få et langt liv. Nå har politikerne lagt tilrette for at radioen kan utvikle seg i en digital verden sammen med de andre mediekanalene. Lyttere i hele landet kan glede seg til et bredere radiotilbud og bedre mottaksforhold i årene fremover, mener han.

-Samtidig har alle som ønsker å kjøpe radioapparater i tiden som kommer, fått et meget tydelig råd om at bør velge modeller med digitalt mottak. Slik er man sikret at radioen kan benyttes i overskuelig fremtid, avslutter Torvmark til NA24 Propaganda.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere