NA24.no

Nå får flere NRK3

Sist oppdatert:
Kabelnettene må sende den nye NRK-kanalen på gamlemåten.

NRK3 må sendes i både analoge og digitale kabelnett, slår Medietilsynet fast.

NA24 Propaganda - Norges største medienettsted

De har vurdert rekkevidden av bestemmelsen om formidlingsplikt, og konkluderer i en uttalelse at NRK3 er omfattet av formidlingsplikten i både analoge og digitale kabelnett. Uttalelsen er sendt enkelte aktører og representanter for kabelbransjen.

Ut til alle
Medietilsynet har ved sine vurderinger tatt utgangspunkt i at dagens lovverk ikke skiller mellom analoge og digitale signaler, slik at formidlingsplikten dermed må sies å gjelde begge signaltyper.

Etter Medietilsynets oppfatning vil ikke en formidlingsplikt for NRK3 i analoge og digitale kabelnett være i strid med nevnte direktivbestemmelse. Dette vil imidlertid kunne endre seg når den digitale kundemassen til kabelnettene øker og det kun gjenstår et mindre antall analoge kunder jamfør direktivets krav om at formidlingsplikt fordrer et betydelig antall sluttbrukere.

Les også: Alt om NRK3

I grunnpakker
Formidlingsplikten trer etter Medietilsynets vurdering i kraft når de aktuelle fjernsynssendingene er tilgjengelig for kabelnettene. Tilsynet ser det imidlertid som naturlig at det gis et visst tidsmessig handlingsrom for kabeleierne til å kunne implementere nye, formidlingspliktige kanaler i sine grunnpakker.

Når det gjelder adgangen til å søke fritak for formidlingsplikten, fremgår det av forarbeider til kringkastingsloven at denne retten ikke omfatter formidlingspliktige sendinger fra NRK og TV 2.

Følger myndighetene
Tidligere i uken gjorde Get kanalen tilgjengelig i det analoge kabelnettet sitt. Nå må Canal Digital følge etter.

- Vi følger og har alltid fulgt myndighetenes retningslinjer og når dette er blitt slik følger vi også det. Det betyr at vi starter distribusjonene så snart som teknisk mulig, sier informasjonssjef i Canal Digital, Cathrine Barth-Nossum, til NA24 Propaganda.

For å få plass må Canal Digital rydde opp i kanaloppsettet.

- Vi må ta av en av våre egne informasjonskanaler for å rydde plass til dette. Foreløpig blir den liggende midlertidig på informasjonskanalen, sier Barth-Nossum.

Canal Digital vil legge ut NRK3 om to uker.

Har du medietips? Ta kontakt med NA24 Propaganda

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere