Nå har du fått fire nye kanaler

Foto: Pinell (Pinell)

Om du har DAB-radio, har vi svært gode nyheter til deg.

08.07.10 13:42

Digitalradio i Norge har hatt en relativt trang fødsel i Norge. Til tross for at de første DAB-sendingene i Norge startet i 1994, har en ikke klart å konkurrere skikkelig med FM-nettet.

Utover at DAB ikke har hatt like god dekning som FM-nettet, og at det har vært få og dyrere mobile DAB-sendere på markedet, så har en av de største utfordringene til digitalradio i Norge vært at utvalget av kanaler ikke har vært spesielt godt. Utover en lang rekke NRK-kanaler, har det bare vært P4 som du har hatt tilgang til i DAB-nettet.

Fire nye kanaler
Men fra og med i dag, vil vil Radio Norge, P5, NRJ og Radio1 sendes digitalt i DAB-nettet.

Alle kanalene vil være tilgjengelig alle steder der det er DAB-dekning. For de av kanalene som har flere lokale stasjoner, blir det bli Oslo-varianten som distribueres i hele nettet.

Nå er det fullt
Med disse fire kanalen vil kapasiteten i DAB-nettet fylles ut helt.

- Tre av kanalene vil sendes i 160 kbps, mens én av kapasitetshensyn vil sende i 128 kbps, sier Ole Jørgen Torvmark, daglig leder i Digitalradio Norge, til Nettavisen. .

Lokalradio blir neste skritt
Organisasjonen håper at denne utvidelsen av DAB-nettet skal få fortgang i arbeidet med å slukke FM-nettet, på samme måte som de analoge bakkesendingene for TV har blitt slukket. For å få til dette må det også legges til rette for distribusjon av lokalt innhold i nettet.

Siden frekvensene som allerede er utbygget nå er fulle (såkalte multiplexer), kreves det at det byggs flere sendere for at dette skal bli mulig.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.