NA24.no

Nå kommer det alkoholreklame

Foto: Bjørn Moholdt
Sist oppdatert:
TV-selskap som sender fra utlandet kan sende alkoholreklame på norsk tv.

Det blir opp til hvert enkelt tv-selskap som sender fra utlandet om de vil sende alkoholreklame på norsk tv eller ikke.

- Det er trist at hensynet til markedskrefter veier tyngre enn hensynet til helse og selvråderett, sier Erik Lahnstein (Sp), statssekretær i Utenriksdepartementet, til NRK.

Han har flere ganger vært i møte med EU-kommisjonen, og forsøkt opprettholde Norges unntak fra reglen om at land ikke kan forby alkoholreklame hvis en tv-stasjon sender fra et annet land. Eksempelvis TV3 som sender fra London.

Kan ikke inngå avtale
Nå viser det seg at den britiske regjeringen ikke kan inngå en avtale med Norge som hindrer at alkoholreklame sendt fra Storbritannia havner på norske tv-skjermer.

Dette måtte komme. Hvis Norge må bøye seg for dette, vil hele alkoholreklameforbudet forsvinne, sier Petter Nome som er direktør for Bryggeri- og drikkevareforeningen til NRK.

Nome sier det er umulig å tenke seg at noen kanaler kan sende reklame, mens andre ikke har lov.

- For vår del er det helt greit med reklameforbud, men situasjonen som vil oppstå nå må jo føre til at hele reklameforbudet må revurderes.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere