NA24.no

Nå kommer Drillos i 3D

Foto: Andersen, Aleksander (SCANPIX)
Landslaget slik du aldri har sett de før.

Når det norske fotballandslaget løper ut på Ullevaal-gresset for å møte Kypros i EM-kvalifiseringens siste kamp, er det samtidig duket for et historisk tv-øyeblikk: Som den første tv-produksjon her til lands, skal kampen også produseres i 3D, melder TV2.

Historisk dag
Uansett om Norge kvalifiserer seg til neste års fotball-EM i Polen og Ukraina eller ei, blir 11. oktober 2011 en merkedag i norsk tv-historie. For i tillegg til den ordinære TV 2-sendingen, kommer TV 2 også til å produsere i 3D, som den aller første norske tv-produksjon.

- Det er gøy at vi får være først med en 3D-produksjon i Norge. Dette er en bekreftelse på at vi holder følge med utviklingen og en illustrasjon på at vi er oppegående og skodd til å møte fremtiden. Den videre utviklingen på dette området vil gå fort, og da er det viktig å ligge i front, sier Bjørn Taalesen, sportssjef i TV 2.

3D-produksjonen er gjort mulig som følge av at TV 2-eide OB-Team nylig fikk levert en 3D-klar tv-produksjonsbuss, som er den eneste i sitt slag i Skandinavia. En av TV 2s tv-produsenter vil produsere sendingen, sammen med en tv-stab bestående av folk fra TV 2 og OB-Team, og totalt vil fem egne 3D-kameraer bli plassert rundt på Ullevaal for å kunne levere ekte 3D-bilder, skriver TV2.

På Canal Digital
3D-sendingen blir tilgjengelig for Canal Digital sine kunder - både på parabol og kabel - på en kanal som har fått navnet TV 2 3D. Parabolkunder finner den på kanalplass 169 mens kabelkunder vil ha den på kanalplass 93.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere