NA24.no

Nå kommer opplagstallene

Sist oppdatert:
Dagbladet sliter, VG har bremset nedgangen, og Aftenposten er blant vinnerne.

Det tegner til å være noen av hovedpunktene når Mediebedriftenes Landsforening (MBL) torsdag presenterer fjorårets norske avisers opplags- og lesertall i 2007, skriver NTB.

NA24 Propaganda - landets største medienettsted

Som tidligere har mange av avisene som har gått frem avslørt hvordan det gikk, før de samlede tallene kommer ut. Tre av NA24 eiere Adresseavisen, Bergens Tidende, Stavanger Aftenblad Dagens Næringsliv og Morgenbladet omtalt seg selv som opplagsvinnere

Aftenposten skriver i dag at morgenavisen gikk frem med 1677 aviser på hverdager og avisens sjefredaktør Hans Erik Matre sier til sin egen avis at mens tabloidpressen har merket dramatisk nedgang de siste årene, har Aftenposten holdt seg veldig stabil.

Avstanden mellom VG og Aftenpostens opplag har de siste par årene sunket dramatisk og avstanden skal være på rundt 50.000 eksemplarer per nå.

Dagbladets opplag skal i fjor igjen ha falt drastisk. Avisen har holdt kortene tett til brystet, men etter det NA24 Propaganda erfarer skal opplagsfallet være på like under 10 prosent, hvilket betyr et sted mellom 10.000 og 14.000 aviser på hverdager. Stemmer dette er avisens opplag på rundt 130.000 aviser.

VG skriver i dagens avis at opplaget på hverdager sank med 28.000 aviser til 315.000. På lørdager og søndager selger VG i gjennomsnitt henholdsvis 416.000 og 268.000 eksemplarer.

NA24 Propaganda vil gjennom dagen holde deg oppdatert på opplags- og lesertall ettersom de blir kjent.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere