NA24.no

Nå må VG kutte

VG-sjef Torry Pedersen henter Jane Throndsen som blir featureredaktør i VG
VG-sjef Torry Pedersen henter Jane Throndsen som blir featureredaktør i VG (Schibsted)
Sist oppdatert:
Og den norske avisen setter opp prisen.

VG og de andre avisene må kutte kostnadene på grunn av det kraftige fallet i papiravislesingen i hele Norge.

Schibsted Media Group iverksetter tiltak som vil redusere kostnadsbasen i virksomhetsområdet Mediehus Skandinavia med om lag 190-210 millioner kroner. Deler av effekten kommer som følge av at antall årsverk blir redusert med 160-200.

Kuttene fra Schibsted vil i hovedsak gjøres i 2012, men vil foregå frem til 2014.

I Norge er det i hovedsak VG og Media Norge-avisene, Fædrelandsvennen, Bergens Tidende, Stavanger Aftenblad og Aftenposten, som rammes av kuttene. I Sverige er det Aftonbladet som rammes.

Setter opp prisen
VG har satt opp prisen på avisen sin flere ganger de siste årene, for å kompensere for inntektsfallet fra færre leste aviser.

Denne gangen har VG og Torry Pedersenn besluttet å heve løssalgsprisen på fredager fra 17 til 20 kroner med virkning fra 7. oktober 2011. Prisendringen vil dra inn 20 til 25 millioner kroner mer i driftsresultatet for VG.

Schibsted skriver i en melding at annonsemarkedet er flatt i Norge (eksklusive online rubrikk), sammenlgnet med tilsvarende periode i 2010. I Sverige er markedet flatt eller forsiktig ned Innenfor nettbasert rubrikk er det fortsatt god vekst i Norge og Sverige.

Kan gå av 62 år gammel
Schibsted viderefører ordningen med å ansatte kan gå av med pensjon fra fylte 62 år. Selskapet tror at dette alene vil medføre en redusert kostnadsbase på om lag 70 til 90 millioner kroner i den norske virksomheten. Antall årsverk vil bli redusert med i størrelsesorden 100 til 120 millioner kroner. Programmet blir implementert gradvis i perioden 2012-2014.

I Sverige har administrasjonen fått mandat til å iverksette innsparinger som vil redusere kostnadsbasen med om lag 150 millioner kroner med full effekt i 2013. Omlag halvparten av effekten kommer som følge av nedbemanning, og mellom 90 og 110 årsverk vil være omfattet. De største besparingene kommer i Aftonbladet, hvor effekten blir om lag 100 millioner svenske kroner. I Aftonbladet vil mellom 65 og 85 årsverk bli omfattet av tiltakene.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere