*Nettavisen* Økonomi.

Nå må VG kutte

VG-sjef Torry Pedersen henter Jane Throndsen som blir featureredaktør i VG Foto: (Schibsted)

Og den norske avisen setter opp prisen.

30.09.11 09:49

VG og de andre avisene må kutte kostnadene på grunn av det kraftige fallet i papiravislesingen i hele Norge.

Schibsted Media Group iverksetter tiltak som vil redusere kostnadsbasen i virksomhetsområdet Mediehus Skandinavia med om lag 190-210 millioner kroner. Deler av effekten kommer som følge av at antall årsverk blir redusert med 160-200.

Kuttene fra Schibsted vil i hovedsak gjøres i 2012, men vil foregå frem til 2014.

I Norge er det i hovedsak VG og Media Norge-avisene, Fædrelandsvennen, Bergens Tidende, Stavanger Aftenblad og Aftenposten, som rammes av kuttene. I Sverige er det Aftonbladet som rammes.

Setter opp prisen
VG har satt opp prisen på avisen sin flere ganger de siste årene, for å kompensere for inntektsfallet fra færre leste aviser.

Denne gangen har VG og Torry Pedersenn besluttet å heve løssalgsprisen på fredager fra 17 til 20 kroner med virkning fra 7. oktober 2011. Prisendringen vil dra inn 20 til 25 millioner kroner mer i driftsresultatet for VG.

Schibsted skriver i en melding at annonsemarkedet er flatt i Norge (eksklusive online rubrikk), sammenlgnet med tilsvarende periode i 2010. I Sverige er markedet flatt eller forsiktig ned Innenfor nettbasert rubrikk er det fortsatt god vekst i Norge og Sverige.

Kan gå av 62 år gammel
Schibsted viderefører ordningen med å ansatte kan gå av med pensjon fra fylte 62 år. Selskapet tror at dette alene vil medføre en redusert kostnadsbase på om lag 70 til 90 millioner kroner i den norske virksomheten. Antall årsverk vil bli redusert med i størrelsesorden 100 til 120 millioner kroner. Programmet blir implementert gradvis i perioden 2012-2014.

I Sverige har administrasjonen fått mandat til å iverksette innsparinger som vil redusere kostnadsbasen med om lag 150 millioner kroner med full effekt i 2013. Omlag halvparten av effekten kommer som følge av nedbemanning, og mellom 90 og 110 årsverk vil være omfattet. De største besparingene kommer i Aftonbladet, hvor effekten blir om lag 100 millioner svenske kroner. I Aftonbladet vil mellom 65 og 85 årsverk bli omfattet av tiltakene.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag