NA24.no

Nå reserverer han seg mot reklame

Foto: Mette Alsaker (Ringrikets blad)
Sist oppdatert:
Kjell Eivind Anderdal har i år samlet på reklamen som kommer dumpende ned i postkassen.

- Jeg må innrømme at dette er en litt sær greie, sier Anderdal til og smiler.

I løpet av året har han samlet all uadressert reklame som har kommet i postkassen. Cirka to tredeler av reklamen er innstikk fra Ringerikes Blad og Budstikka.

- Det ble en voldsom haug. Vekten av reklamen er på 80 kilo, sier Anderdal til Ringrikets blad.

Han har regnet litt på saken og har kommet fram til at reklamen fra alle husstander i Hole, Ringerike og Jevnaker vil være på rundt 1.400 tonn på ett år.

- Vekten er den samme som 25 fly av typen Boeing 737. Det er den type fly som blant annet Norweigan bruker, sier Anderdal og ler.

Neste år vil han reservere seg mot reklame.

- Jeg må ha papiravisen. Den hører med til morgenkaffen.

Mange aktører
Pressesjef i Posten Norge AS, Hilde Ebeltoft-Skaugrud, forteller at innstikk i avis eller flygeblad har en sterk salgseffekt.

- Mange leser reklamen og beholder den til senere bruk, sier Ebeltoft-Skaugrud.

Rundt 30 prosent av folk i Norge har reservert seg mot uadressert reklame. Det øker litt hvert år. Uadressert reklame er et stort konkurransefelt. Det er flere store aktører i denne bransjen.

- Flere i byene reserverer seg mot uadressert reklame enn de som bor på bygda. Jeg kan ikke forklare hvorfor, men mange regner det nok som unødvendig støy, sier pressesjefen.

Toppene med reklame er selvfølgelig før høytidene og skolestart.

Innstikk
Det er ikke mulig å reservere seg mot innstikk i papiraviser. Er du abonnent, må du ta det som kommer. Om det er et innstikk i avisen, så bryr jeg meg ikke om det. Mange leser det nok.

Neste år så reduserer han i hvert fall mengden med papiravfall med en tredel, ved å reservere seg mot uadressert reklame.

- Nå går dette til gjenvinning og jeg har sett hvor mye reklame som virkelig kommer i løpet av et år. Det var et snålt, men ganske artig prosjekt, sier Kjell Eivind Anderdal.

Les flere saker fra Ringrikets blad.

Rapporter om feil i artikkelen

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere