*Nettavisen* Økonomi.

Nå skal Dagbladet leses baklengs

Foto: Håkon Høgetveit (NA24)

Lanseres i ny drakt lørdag.

- Vi bringer videre avisas kulturtradisjoner med forståelse for vår egen samtid, forkynner sjefredaktør Anne Aasheim på side to i avisen.

NA24 - din næringslivsavis

For så å redegjøre for fornyelsen av Dagbladet.

Nå er det nemlig slik at Dagbladet i fremtiden skal operere med «to forsider» - en av det tabloide slaget slik en er vant med, og en for kulturstoff, leder, kronikker og debattinnlegg.

Sistnevnte seksjon har fått navnet «sist og først», og krones lørdag med en politisk kommentar av politisk redaktør Marie Simonsen.

Dermed går Dagbladet bort fra sedvanen om at lederen og kommentarer skal komme allerede på side to i avisen. Av de riksdekkende avisene, er det kun Aftenposten som allerede har gått bort fra denne praksisen, og som har integrert dette kommentarbilaget.

- Dagbladet skal være en moderne nyhetsformidler som differensierer oss blant konkurrentene på områdene kultur og debatt. For å tydeliggjøre denne profilen har vi valgt å ha to innganger i papiravisa, en foran og en bak, skriver Aasheim.

Dermed er det nyhetsseksjonen som innleder papirutgaven i Dagbladet fra og med lørdag.

Tradisjonelt har de siste sidene i avisen vært viet til TV-kvelden.

Dagbladets fiffige løsning er å vie midtsidene til fjernsynet. Men her gjør avisen et selektivt utvalg - skal du sjekke hva som går på TV-en før klokken 18 om kvelden, må du finne deg et annet medium.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.