Nå tar dette bildet av på Facebook

Foto: Pål Dybwik (Pål Dybwik)

- Bildet er en skeiv kommentar til at den norske stat skal hjelpe ham tilbake, samtidig som du har de tåredryppende historiene til «Tore på sporet».

28.01.13 16:58

Bildet du ser over, tar nå av på Facebook. På bildet holder NRK-programlederen armen rundt den norske ekstremisten Arfan Bhatti.

- Bildet er en skeiv kommentar til at den norske stat skal hjelpe han tilbake, samtidig som du har de tåredryppende historiene til «Tore på sporet», sier Pål Dybwik til Nettavisen NA24.

Ideen til bildet ble skapt på søndag, da Pål Norheim på Facebook skrev følgende melding: «NEKTER Å SE TORE PÅ SPORET med mindre han påtar seg å spore opp Arfan Bhatti. Det kunne mildt sagt blitt underholdende.»

På mandag fulgte illustratøren Pål Dybwik opp med å publisere denne tegningen.

- I 2012 reiser en ung mann til Afghanistan for å utkjempe hellig krig mot de vantro okkupantene i den afghanske borgerkrigen. I januar 2013 får familien beskjed om at han er savnet i de ugjestmilde fjellområdene mellom Afghanistan og Pakistan. Mens borgerkrigen ennå raser drar Tore Strømøy sørover på oppdrag for PST. De vil prøve å finne ut hva som skjedde med den unge frigjøringskrigeren, mannen ingen i Norge vil snakke om. Gå ikke glipp av denne hjerteskjærende historien førstkommende søndag, skriver han under bildet på Facebook.

Tar gjerne oppdraget

Arfan Bhatti har vært savnet i flere uker og for ikke lenge siden ble han meldt savnet til Utenriksdepartementet.

Mandag ettermiddag var bildet delt over 400 ganger. Flere har også kommentert påfunnet.

Les også Anders Nordstads blogg: Jakten på Bhatti

Programlederen selv ler godt av bildemontasjen.

– Det går bare nedover med «Tore på sporet». Før jaktet jeg på Osama Bin laden. Nå et det Arfan Bhatti, sier Strømøy til Nettavisen NA24.

(Saken fortsetter under bildet.)

Programlederen tar gjerne oppdraget med å finne den norske ekstremisten.

– Det må bli en ekstrareportasje. Jeg må ta det på fritiden, sier Strømøy og forteller at han alltid har hatt lyst til å besøke Afghanistan.

– Kanskje jeg møter Bhatti? Jeg kan gjerne ta ham på fanget. Bhatti hadde sikkert blitt en pen fyr hadde vi barbert han. Han er sikkert mye kjekkere enn meg, fortsetter programlederen.

- Ikke driv sjikane

Arfan Bhatti er født og oppvokst i Norge, og har foreldre av pakistansk opphav. Han er kjent for å ha medvirket til skudd mot synagogen i Oslo i 2006. Han ble i 2008 dømt for psykisk medvirkning til skadeverk på synagogen, men frikjent for tiltalepunktet om terrorplanlegging.

– Det var en morsom variant. Jeg håper imidlertid at det er humoren som spres, og at ikke folk benytter anledningen til å slenge på sjikane, sier John Christian Elden, Bhattis advokat, til Nettavisen NA24.

Bhatti har ikke gitt livstegn fra seg siden 7. januar etter å ha hatt daglig kontakt med sin familie siden han reiste til Pakistan i fjor.

Personer som står nær 35-åringen, sier til Dagbladet at de frykter noe alvorlig kan ha tilstøtt ham. Det mest sannsynlige er at pakistansk etterretning har tatt ham.

«Tore på sporet» er en av NRKs mest populære programmer. På søndag hadde programmet rundt én million seere.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.