*Nettavisen* Økonomi.

NAF med ny redaktør

Per Roger Lauritzen begynte som ny veibokredaktør i NAF 15. august. Foto: NAF

Per Roger Lauritzen blir redaktør for NAF Veibok.

17.08.11 08:48

Per Roger Lauritzen begynte som ny veibokredaktør i NAF 15. august.

- Jeg gleder meg til å være redaktør for Norges største bokprosjekt. Nå gjelder det å sette seg inn i det omfattende arbeidet og komme i gang med neste utgave som kommer i 2014, sier Lauritzen i en melding.

Les også: Ny NAF sjef

Veibokas nye redaktør har lang fartstid fra Den Norske Turistforening (DNT). Der har han hatt en mangfoldig karriere som strekker seg fra hyttebestyrer og inspektør i fjellet til journalist, redaksjonssekretær og redaktør for medlemsbladet Fjell og Vidde samt DNTs årbok. Per Roger Lauritzen var også informasjonssjef i foreningen i flere år.

- I DNT var jeg også redaktør for boken ”Til fots i Norge” som er foreningens svar på NAFs Veibok. Sammen med arbeidet med en rekke bøker om norsk natur, historie og friluftsliv, er dette nyttig erfaring i jobben som redaktør for veiboka, mener Lauritzen.

NAFs veibok er en institusjon i Norge. Den kom ut første gang i 1928 og har blitt gitt ut i 29 utgaver så langt. Lauritzen overtar jobben etter Knut Evensen som i sin tid etterfulgte Erling Storrusten. Den er bilistenes viktigste oppslagsverk. Hele 95 prosent av alle norske bilister kjenner til veiboken og 6 av 10 har den liggende i bilen eller hjemme. Nylig har NAF startet et prosjekt for å digitalisere veiboka.

- For å holde på veibokens sterke posisjon er vi hele tiden avhengig av å oppdatere informasjonen i den. Derfor er det svært viktig at NAFs medlemmer og andre sender inn relevant informasjon til meg, avslutter Per Roger Lauritzen i meldingen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.