NA24.no

NAF med ny redaktør

Per Roger Lauritzen begynte som ny veibokredaktør i NAF 15. august.
Per Roger Lauritzen begynte som ny veibokredaktør i NAF 15. august. Foto: NAF
Sist oppdatert:
Per Roger Lauritzen blir redaktør for NAF Veibok.

Per Roger Lauritzen begynte som ny veibokredaktør i NAF 15. august.

- Jeg gleder meg til å være redaktør for Norges største bokprosjekt. Nå gjelder det å sette seg inn i det omfattende arbeidet og komme i gang med neste utgave som kommer i 2014, sier Lauritzen i en melding.

Les også: Ny NAF sjef

Veibokas nye redaktør har lang fartstid fra Den Norske Turistforening (DNT). Der har han hatt en mangfoldig karriere som strekker seg fra hyttebestyrer og inspektør i fjellet til journalist, redaksjonssekretær og redaktør for medlemsbladet Fjell og Vidde samt DNTs årbok. Per Roger Lauritzen var også informasjonssjef i foreningen i flere år.

- I DNT var jeg også redaktør for boken ”Til fots i Norge” som er foreningens svar på NAFs Veibok. Sammen med arbeidet med en rekke bøker om norsk natur, historie og friluftsliv, er dette nyttig erfaring i jobben som redaktør for veiboka, mener Lauritzen.

NAFs veibok er en institusjon i Norge. Den kom ut første gang i 1928 og har blitt gitt ut i 29 utgaver så langt. Lauritzen overtar jobben etter Knut Evensen som i sin tid etterfulgte Erling Storrusten. Den er bilistenes viktigste oppslagsverk. Hele 95 prosent av alle norske bilister kjenner til veiboken og 6 av 10 har den liggende i bilen eller hjemme. Nylig har NAF startet et prosjekt for å digitalisere veiboka.

- For å holde på veibokens sterke posisjon er vi hele tiden avhengig av å oppdatere informasjonen i den. Derfor er det svært viktig at NAFs medlemmer og andre sender inn relevant informasjon til meg, avslutter Per Roger Lauritzen i meldingen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere