Natal omdøpes Kinect

Foto: (Microsoft)

Navnet avduket i Los Angeles søndag natt. Kinect lanseres i november.

14.06.10 20:52

Natt til mandag, norsk tid, avduket Microsoft det endelige navnet til sin bevegelsesfølsomme sensor med kodenavn Natal. Fra nå av heter kameraet Kinect. Eller «Kinect for Xbox 360», som er det fulle, offisielle navnet.

Klikk på bildet for å forstørre.

LES OGSÅ: Vi tester Kinect

Det har vært klart lenge at teknologien skulle omdøpes, og flere navn har dukket opp på ryktebørsen. Navnet som fikk mest gehør, var «Wave», ikke minst takket være den mystiske nettsiden www.microsoftwave.com.

HTML EMBED

Avduket av Cirque du Soleil

Utover avsløringen av navnet på sensoren, handlet søndagens arrangement om underholdning, forklarer Microsofts Aron Greenberg til nettsiden Gamespot. Navnet ble avduket etter et, etter sigende, forrykende show fra akrobatene i Cirque du Soleil.

Det er dermed lite mer vi vet om Kinect, som synes å spille på ordene «kinetic» og «connect». Eventuelt kan «Kin»-delen av navnet henspille på Microsofts smarttelefonserie Microsoft Kin.

Microsoft holder sin tradisjonelle, informative, pressekonferanse mandag kveld klokken 19.00 norsk tid. Regn med å få mye mer informasjon om Kinect da.

Se de offisielle bildene av Kinect:

(Artikkelen fortsetter under bildene)

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: (Microsoft)

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: (Microsoft)

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: (Microsoft)

Et spørsmål om pris

Ifølge Microsofts promomateriale for Kinect, vil tilleggsutstyret lanseres i løpet av november 2010. Det er imidlertid knyttet større spørsmål til prisen på Kinect.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: (Microsoft)

Ifølge spillkjeden Games norske nettside vil Natal koste 1200 kroner her til lands.

Game opererer med en såkalt webpris, og opplyser at «priser, tilbud og kampanjer kan variere mellom Game.no og i Games fysiske butikker».

Den svenske grenen av butikkjeden oppgir en pris på 1500 svenske kroner. I Danmark er prisen satt til 1300 danske kroner.

Dersom informasjonen stemmer, vil Natal bli en del dyrere enn først antatt. Den britiske utgaven av bransjebladet MCV skrev etter en omvisning hos Microsoft i november 2009 at enheten ville koste under 50 pund. Det er under 500 kroner etter dagens kurs.

Vi regner med at prisnivå og tekniske detaljer på Kinect vil bli annonsert under Microsofts E3-pressekonferanse mandag kveld klokken 19.00 norsk tid. Spillmagasinet følger pressekonferansen direkte og rapporterer fortløpende om de største nyhetene.

Se hvordan man spiller med Kinect:

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.