NA24.no

Nationen-eier holder skansen

Restruktureringskostnader trekker ned resultatet til Tun Media.

Tun Media, som eier en rekke landbruksorienterte publikasjoner deriblant landbruksavisen Nationen, kan melde om god vekst i driftsinntektene, men noe svakere lønnsomhet.

NA24 Propaganda - Norges største medienettsted

Selskapet kunne for 2008 melde om en omsetning for konsernet på 186,7 millioner kroner, fra 170 millioner kroner i 2008, for konsernet. Driftsresultatet endte med et underskudd på 1,4 millioner kroner, fra et overskudd året før på 7,8 millioner kroner.

I årsrapporten melder selskapet at de belastet årsregnskapet med en engangskostnad på 7,2 millioner kroner samt at både Nationen og Tun Forlag leverte svakere driftsresultater i 2008 enn i 2007.

Resultat før skatt endte også langt svakere i 2008 enn året før. Selskapet kunne melde om et resultat før skatt på 3,6 millioner kroner i 2008 mot et overskudd på 15,6 millioner kroner samme periode året før. I 2007 hadde selskapet også en salgsinntekt på 3,2 millioner kroner fra salget av aksjene i AS Distribusjonssentralen.

Det er meierigiganten Tine samt Norges Bondelag som er de største aksjonærene med henholdsvis 28,5 og 27,1 prosent av aksjene, den tredje største aksjonæren er kjøttgiganten Nortura, som har 22,8 prosent av aksjene.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere