NA24.no

Navnebyttet koster skjorta

Sist oppdatert:
StatoilHydro skal bytte navn og oljestatstråden har bestemt seg. Her er regningen:

Helt siden Statoil og Norsk Hydro ble enige om å fusjonere det norske statsoljeselskapet med olje- og gassvirksomheten i Hydro har navnedebatten rast.

NA24 Propaganda - Norges største medienettsted

I fusjonsavtalen som ble banket gjennom på de to selskapenes generalforsamlinger i oktober 2007 ble det bestemt at man ikke skulle bruke verken Statoil eller Hydro. Men da dette ble gjenstand for diskusjon snudde de rødgrønne regjeringen med Jens Stoltenberg i spissen.

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

Nå omgjøres vedtaket enkelt. Ifølge Stavanger Aftenblads Energi-seksjon har olje- og energiminister gjort det klart for StatoilHydros styreleder Svein Rennemo at de som største eier vil stemme for et forslag som enten bare er Statoil eller der Statoil er en dominerende del av navnet.

Få de viktigste nyhetene rett på mobilen

Mange forslag
Etter det NA24 kjenner til skal det ha vært en forutgående prosess i StatoilHydro som startet etter at de to selskapene slo seg sammen. Da jobbet man ut ifra den opprinnelige avtalen om et helt nytt navn. Dagens Næringsliv melder også at StatoilHydros «dråpelogo» droppes.

Et av forslagene var LIV, men det kom også flere andre navn på bordet. I dag vil ikke StatoilHydro snakke om det. Kai Nielsen, pressetalsmann for StatoilHydro, vil ikke kommentere hvor mye de har brukt av ressurser på andre forslag enn Statoil og hvor mye penger de har brukt på navneprosessen frem til nå.

- Surr i mediene
- Det er beskjedne beløp, sier Nielsen til NA24.

- Hvor mye da? Over 10 millioner kroner.

- Vi vil ikke gi noen størrelsesorden, sier Nielsen. Men han minner om at det ikke blir en omprofilering av bensinstasjonene. Det ville kostet enorme summer.

- Vi har et anslag på en navneendring vil koste ca. 200 millioner kroner, sier Nielsen.

Og at det har vært mye surr om navnedebatten er Nielsen bare delvis enig i.

- Jo det har det, i mediene, sier Nielsen til NA24.

Har du et næringslivstips - kontakt NA24

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere