NA24.no

Nedtur for Bonnier

Omsetningen økte, men overskuddet sank.

Og det svenske mediekonsernet økte gjelden sin med nesten to milliarder svenske kroner i fjor. Årsaken er TV4s kjøp av Canal Plus.

Sjekk ut NA24 Propagandas nye medieguide

Omsetningen la også på seg, men bare med 1,3 prosent. Overskuddet raste med en halv milliard til rundt en milliard svenske kroner.

Bonnier eier blant annet de svenske avisene Dagens Nyheter, Sydsvenska Dagbladet, Expressen og GT, tv-kanalen TV4 og en rekke magasiner i flere land. I Norge gir Bonnier Media AS ut blader som Illustrert Vitenskap, Bolig Pluss, Tara, Bo Bedre, Iform, Woman, FHM, Costume, National Geographic, Gjør det selv og Digital Foto.

Meld deg på NA24 Propagandas nyhetsbrev

Bonnier er delt inn i bøker, bladet, underholdning (tv og film), økonomimedie og aviser. Kun underholdning kan vise til vekst i EBITA, mens avisene var det eneste området som gikk med tap (33 millioner i minus i fjor, mot 166 millioner i overskudd i 2007).

- Vi befinner oss i en historisk merkelig tid akkurat nå. Jeg har ikke noe skikkelig kart for hvordan 2009 kommer til å se ut. Det er veldig vanskelig å komme med prognoser, det er mye psykologi som styrer, sier Jonas Bonnier til Resumé.

Har du et medietips - kontakt NA24 Propaganda

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere