NA24.no

Negative til islam

Sist oppdatert:
Norske medier er mer negativ til islam enn kristendommen.

Ni norske aviser og NTB dekker kristne saker positivt, og saker om islam negativt, konkluderer Sindre Storvoll i sin masteroppgave hvor han har undersøkt pressedekningen av kristendom og islam i utvalgte uker fra jul 2005 til og med påske 2006.

NA24 Propaganda - Norges største medienettsted

Presseforbundets generalsekretær Per Edgar Kokkvold og Dagbladets Simen Ekern hadde ventet at pressedekningen av kristendommen i Norge var mer negativ. Kokkvol tror karikaturstriden har skylda for at islam kommer dårligere ut, ifølge Vårt Land.

- Hvis dette hadde kommet frem i en tid uten drapstrusler, brenning av flagg og terror, ville jeg vært veldig bekymra. Men dette går jo midt inn i den mest intense striden rundt Muhammed-karikaturene, sier Kokkvold, ifølge avisen.

Dagbladet skiller seg ut blant avisene ved å være mer negativ til kristendom enn islam. Ekern understreker at Dagbladet tradisjonelt sett har vært en sekulær og religionskritisk avis, og opptatt av å unngå en Vesten mot islamtankegang.

Sjefredaktør Bernt Olufsen i VG synes bildet av pressedekningen er som forventet. Ifølge undersøkelsen er er VG litt mer positiv til kristendom, og litt mer negativ til islam i sin dekning.

- Når norsk presses omtale av nazismen var mer negativ enn positiv, vil jeg si at det faktisk var et godt tegn for norsk presse. Det samme gjelder dekning av terrorisme, sier Kokkvold ifølge Vårt Land.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere