NA24.no

Nekter å være på tv

Sist oppdatert:
John Fredriksens våpendrager Tor Olav Trøim vil ikke på tv.

Med unntak av Tor Olav Trøim åpner samtlige av Skagenfondenes foredragsholdere for å bli filmet under torsdagens Skagen-seminar.

NA24 Propaganda - Norges største medienettsted

Bill Clintons finansminister
Skagen har funnet tunge økonominavn til sitt årlige arrangement. Blant foredragsholderne er Bill Clintons tidligere finansminister Lawrence Summers, Yale Universitys investeringsdirektør David Swensen og Skagen-gründer Kristoffer Stensrud.

I presseinvitasjonen til arrangementet heter det: «Det vil være muligheter til å filme under alle innleggene, bortsett fra innlegget til Tor Olav Trøim. Han har gitt beskjed om at han ikke ønsker filming.»

Kjøpte avisaksjer
Trøim har tidligere vist med all tydelighet at han ikke ønsker all medieoppmerksomhet velkommen. Da Dagens Næringsliv skrev en sak om investor Øystein Stray Spetalens investeringer i flere av John Fredriksens selskaper og Spetalens vennskap med Trøim reagerte sistnevnte med å kjøpe aksjer i DN.

Trøim ytret da at han kjøpte aksjene i avisen for å fortelle generalforsamlingen om det han mente var «skitne journalistiske metoder».

- Metodikken er, lag en tese, finn personens verste fiender, bruk dem for det de er verdt, provoser, krenk privatliv, sett objektiv journalistikk til side. La noen næringslivsjournalister med bakgrunn fra den politiske venstresiden, som skryter av at de strøk i matte på gymnaset og som springer fra restaurantregninger i St. Tropez, ha regien, så skal vi lage underholdning og selge aviser, skrev Trøim i en melding da han senere la DN-aksjene ut for salg.

Har du et medietips - kontakt NA24 Propaganda

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere