NA24.no

Nettannonsering med rekord

Foto: Sigurdsøn, Bjørn (SCANPIX)
Aldri har det blitt omsatt mer reklamekroner på nett i Norge enn det ble i november.

Totalomsetning endte på 163 millioner kroner. Det tilsvarer en vekst på 5 prosent i forhold til samme måned i 2008. Merkevareannonseringen økte med 1 prosent i november i år i forhold til samme måned i fjor.

Rubrikkomsetning hadde en vekst på 18 prosent sammenlignet med november i fjor. Bil/motor økte med 57 prosent og Eiendom økte omsetningen med 21 prosent. Stilling ledig øker med fem prosent. Samlet tilbakegang i stillingskategorien i år har vært på 21 prosent.

– Det er svært gledelig at november måned blir en stor opptur for hele nettbransjen. Vi ser at november 08 i fjor også var sterk og finanskrisen hadde på ingen måte satt inn for alvor. Det er med andre ord en stor gavepakke med en så sterk november i et ellers tøft mediemarked. Noen friskmelding av markedet vil jeg likevel på ingen gå god for, og vi ser at markedet svinger kraftig mellom aktørene. November endte som en knallmåned og det skal vi glede oss over, kommenterer daglig leder i INMA Børge Vike Sandengen i en pressemelding.

Annonsetallene er basert på tall som er rapportert inn av medlemmene i MBL/Nettforum og INMA.

– Vi tar betydelige grep for å legge til rette for videre vekst i 2010, med nye målinger og revidert valuta, og vi skal jobbe knallhardt videre for å dokumentere og bevise at Internett er den sterke markedskanalen når det gjelder merkevarebygging og effekt, sier Sandengen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere