NA24.no

Nettavisen frikjent i PFU


KLAGET INN ARTIKKEL: En Nettavisen-sak om eiendomsmegler Odd Kalsnesfra 2015 behandles i Pressens faglige utvalg torsdag.
KLAGET INN ARTIKKEL: En Nettavisen-sak om eiendomsmegler Odd Kalsnesfra 2015 behandles i Pressens faglige utvalg torsdag. (Øyene)
Sist oppdatert:
Utvalget mener Nettavisen ikke har brutt god presseskikk.

Nettavisen ble klaget inn for Pressens faglige utvalg for en artikkel 
fra 11. november 2015 om eiendomsmegler Odd Kalsnes. Ikke brudd,
konkluderer PFU.

Ikke felt

Under møtet torsdag 18. februar ble det konkludert med at Nettavisen ikke har brutt god presseskikk.

Tittelen på saken var «Supermegler Odd Kalsnes stoppet av Finanstilsynet - her er hans skjulte virksomhet».

Saken omtaler reglene om at eiendomsmeglere ikke kan drive eiendomsvirksomhet. Det vises til uttalelser Kalsnes ga i 2007 om at han skulle skulle med eiendomsutvikling og en rapport fra Finanstilsynet om at Kalsnes har brutt eiendomsmeglingsloven gjentatte ganger.

Her kan du se alle avgjørelsene fra PFU-møtet 18. februar. 11 saker ble gjennomgått. I fire av sakene gikk redaksjonene fri, fem av sakene endte med brudd, mens A-magasinet og Ságat fikk kritikk.

Mer om PFU-møtet 18. februar på presse.no.

Imøtegåelse

Klageren mener Nettavisen har brutt Vær varsom-plakatens punkt 4.14 om anledning til samtidig imøtegåelse ved ikke å ringe eller på annen måte kontakte Kalsnes forut for publisering.

Nettavisen har i sitt tilsvar bekreftet at klageren ikke ble kontaktet før publisering. Avisen viser blant annet til at Kalsnes har gitt beskjed om at han ikke vil snakke med journalisten og at alle henvendelser skal gå via hans advokat.

Nettavisen mente klagers imøtegåelsesrett var innfridd i den første artikkelen, og påpeker at juridisk rådgivers kommentar ble ført inn i en oppdatering av saken halvannen time etter første publisering.

- Vi er fornøyde med PFUs kjennelser. For øvrig så legger jeg til at det har vært flere saker inne til PFU fra samme klager. Vi har vunnet samtlige saker og jeg håper at det fører til at vi ikke får noen flere klager på den kanten, sier Nettavisens sjefredaktør Gunnar Stavrum om frikjennelsen. 

- Det er tredje gangen Odd Kalsnes klager oss til PFU. Det er hans fulle rett, men vi noterer oss at PFU har vært enige med oss i at vi er innenfor god presseskikk. Det er vi tilfreds med, sier nyhetsredaktør i Nettavisen, Erik Stephansen. 

- Nettavisen ønsker å følge god presseskikk, og vi har ikke noe imot at folk som mener vi har opptrådt uetisk benytter sin rett til å klage oss inn til PFU. Men vi vil aldri la gjentatte ubegrunnede klager definere vår journalistikk, avslutter han. 

Rapporter om feil i artikkelen

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere