NA24.no

Nettavisen øker mest

Sist oppdatert:
Ingen annen nettavis har økt like mye i lesertall i år, og Nettavisen er også nå større enn Aftenposten.

Nettavisen har lenge vært den fjerde største avisen i Norge etter VG, Dagbladet og Aftenposten. Sist måling fra TNS-Gallup viser at Nettavisen nå er større enn Aftenposten, og har også hatt en høy vekst i inneværende år.

Økt fokus gir vekst
Året for Nettavisen begynte med under 300 000 daglige unike brukere i snitt, men man i forrige uke var oppe på over 320 000. Trenden har vært gjennomgående for året. Ansvarlig redaktør i Mediehuset Nettavisen, Gunnar Stavrum, mener forklaringen er en kombinasjon av faktorer:

- Vi har økt fokuset på våre kjerneområder fra og med nyttår. En slik fokus vil ikke ha noen umiddelbar effekt på besøk, men over tid vil de godt over 1,1 millioner mennesker som besøker oss på en uke se at produktet er forbedret og vil derfor oftere oppsøke oss hver dag.

Det er ikke bare det redaksjonelle fokuset Stavrum mener at er årsaken til veksten:

- Nettavisen har de siste tolv månedene relansert flere nye tjenester som bidrar til at vi har økt vår totale lesermasse. Den aller siste av disse, Nettavisen pluss , har nok også en positiv påvirkning på våre lesertall.

Forbi Aftenposten
Nettavisen har for første gang på Gallups offisielle måling av norsk nett-trafikk gått forbi Aftenposten etter at Nettavisen forlot TV 2 for å stå på egne bein:

- Det tar tid for en gjenfødt baby å finne sine bein, men vi føler at vi nå virkelig er på vei dit vi skal, sier Stavrum. Ser man på utviklingen i hele inneværende år ser man en kontinuerlig vekst som nå har resultert i at vi har flere lesere enn Aftenposten. For oss er det ekstra hyggelig siden vi ikke har noen stor avisredaksjon og promotering gjennom denne i ryggen. Vi nyter heller ikke godt av indirekte statlig støtte på mange hundre millioner kroner som våre papirkonkurrenter får gjennom momsfritaket.

Nettavisen øker mest
Sammenlignet med uke 2 i 2010 har Nettavisen hatt en vekst på 9 prosent til uke 21. I samme periode har VG gått ned med 5 prosent og Aftenposten med 4 prosent. Dagbladet har hatt en økning på 2 prosent.

- Det er mange som gjerne vil påpeke hvor dårlig Dagbladet gjør det, men dette er beviselig feil når man ser på tallene, sier Gunnar Stavrum. Dagbladet har en god vekst i år sammenlignet med sin største konkurrent, VG.

Sammenligner man gjennomsnittet for uke 2-5 med uke 18-21 viser den at VG har hatt en nedgang på 6,6 prosent, Dagbladet har gått ned med 4,6 prosent og Aftenposten med 5,2 prosent. Nettavisen har i samme periode hatt en fremgang på 4,2 prosent.

- Vi er selvfølgelig svært fornøyd med våre tall, men dette er jo ikke en bransje hvor du lever på forrige ukes lesertall, sier Stavrum. Vi må fortsette med vårt fokus på å utvikle nye tjenester som Blogglisten, Twitterlisten, Norgespasset, Nettavisen pluss og fortsette vårt sterke fokus på å bygge et så godt redaksjonelt produkt som mulig.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere