*Nettavisen* Økonomi.

Nettavisen permitterer

To omfattende kuttrunder holdt ikke for å få lønnsomhet i Mediehuset Nettavisen.

18.03.09 10:28

Inntil 20 ansatte blir permittert i seks uker.

NA24 Propaganda - Norges største medienettsted

Tungt annonsemarked
Nettavisen har kuttet i bemanningen to ganger siden sist sommer, men har nå sett seg nødt til å gå til permitteringer. De ansatte ble varslet om permitteringene sist fredag og tirsdag ble de som omfattes av den første permitteringsrunden informert.

- Vi konstaterer at annonsemarkedet for alle medier har vært tungt i januar og februar, og er redd for at det tar tid før markedet tar seg skikkelig opp igjen. Vi ønsker derfor å ta ned kostnadene kortsiktig og midlertidig, og den beste måten å gjøre det på er ved permitteringer. Vi har derfor sendt ut varsel om at vi ønsker å permittere enkelte ansatte fra 1. april, for sikkerhets skyld og i påvente av at annonsemarkedet blir bedre, skriver Mediehuset Nettavisens administrerende direktør Gunnar Stavrum i en e-post til NA24 Propaganda.

Tredje kutt på under ett år
Mediehuset Nettavisen gjennomførte en omfattende kuttrunde før sommeren i fjor. Da forlot 22 medarbeidere Nettavisen mot lønn i tre måneder uten arbeidsplikt. Det var imidlertid ikke tilstrekkelig og rett før jul ble det annonsert en ny sluttrunde hvor målet var å kutte 15 stillinger. Samtidig gikk Stavrum ned i lønn og sa fra seg firmabilen.

Journalistenes klubbleder Sjur Kvamme var da lite fornøyd med tilbudet.

- Vi synes det er et veldig dårlig tilbud og har frarådet våre medlemmer å akseptere. Det er ikke snakk om sluttpakke i det hele tatt, det har vi presisert overfor ledelsen, sier klubbleder Sjur Kvamme.

Stavrum regner med å kunne et tilby et godt produkt tross kuttene. Lesertallene til Nettavisen har ligget stabilt siden forsommeren i fjor med i overkant av én million unike brukere hver uke.

- Permitteringene vil fordeles i hele bedriften og på alle nivåer, og vi mener at vi skal opprettholde et godt journalistisk produkt selv med lavere kostnader en periode, sier Stavrum.

Mediehuset Nettavisen hadde i fjor et underskudd på 63 millioner kroner, meldte TV 2 tidligere denne uken.

Har du et medietips - kontakt NA24 Propaganda

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.