NA24.no

Nettavisen permitterer

Sist oppdatert:
To omfattende kuttrunder holdt ikke for å få lønnsomhet i Mediehuset Nettavisen.

Inntil 20 ansatte blir permittert i seks uker.

NA24 Propaganda - Norges største medienettsted

Tungt annonsemarked
Nettavisen har kuttet i bemanningen to ganger siden sist sommer, men har nå sett seg nødt til å gå til permitteringer. De ansatte ble varslet om permitteringene sist fredag og tirsdag ble de som omfattes av den første permitteringsrunden informert.

- Vi konstaterer at annonsemarkedet for alle medier har vært tungt i januar og februar, og er redd for at det tar tid før markedet tar seg skikkelig opp igjen. Vi ønsker derfor å ta ned kostnadene kortsiktig og midlertidig, og den beste måten å gjøre det på er ved permitteringer. Vi har derfor sendt ut varsel om at vi ønsker å permittere enkelte ansatte fra 1. april, for sikkerhets skyld og i påvente av at annonsemarkedet blir bedre, skriver Mediehuset Nettavisens administrerende direktør Gunnar Stavrum i en e-post til NA24 Propaganda.

Tredje kutt på under ett år
Mediehuset Nettavisen gjennomførte en omfattende kuttrunde før sommeren i fjor. Da forlot 22 medarbeidere Nettavisen mot lønn i tre måneder uten arbeidsplikt. Det var imidlertid ikke tilstrekkelig og rett før jul ble det annonsert en ny sluttrunde hvor målet var å kutte 15 stillinger. Samtidig gikk Stavrum ned i lønn og sa fra seg firmabilen.

Journalistenes klubbleder Sjur Kvamme var da lite fornøyd med tilbudet.

- Vi synes det er et veldig dårlig tilbud og har frarådet våre medlemmer å akseptere. Det er ikke snakk om sluttpakke i det hele tatt, det har vi presisert overfor ledelsen, sier klubbleder Sjur Kvamme.

Stavrum regner med å kunne et tilby et godt produkt tross kuttene. Lesertallene til Nettavisen har ligget stabilt siden forsommeren i fjor med i overkant av én million unike brukere hver uke.

- Permitteringene vil fordeles i hele bedriften og på alle nivåer, og vi mener at vi skal opprettholde et godt journalistisk produkt selv med lavere kostnader en periode, sier Stavrum.

Mediehuset Nettavisen hadde i fjor et underskudd på 63 millioner kroner, meldte TV 2 tidligere denne uken.

Har du et medietips - kontakt NA24 Propaganda

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere