NA24.no

Nettby full av penger

Sist oppdatert:
VGs Nettby satt igjen med 60 prosent i overskudd.

Av en omsetning på 19 millioner kroner satt Nettby igjen med et overskudd før skatt på 11,5 millioner kroner.

NA24 Propaganda - Norges største medienettsted

Schibsteds mest lønnsomme
- Nettby har vel tatt over Finns rolle som den mest lønnsomme enheten i Schibsted, sa Schibsteds konsernsjef Kjell Aamot ved kvartalspresentasjonen for en drøy uke siden.

Og regnskapene fra Nettby viser at Aamot ikke tok for hardt i. Med en resultatgrad på 60 prosent er det vanskelig å tukte Nettby. Etter skatt er resultatet redusert til 8,2 millioner kroner, også det respektable tall med en omsetning på under 20 millioner kroner.

Pent utbytte til gründer
Fredrik Kristiansen, som sluttet i Dagbladets Blink for å starte Nettby sammen med VG, eier 40 prosent i selskapet. Det gir ham en utbyttebetaling 1,7 millioner kroner i år.

På den ordinære generalforsamlingen i begynnelsen av juni i år ble utbyttet satt til beskjedne 250.000 kroner. Det ga Kristiansen, med sine 40 prosent av aksjene et utbytte på 100.000 kroner. Senere samme måned er Nettby-styret samlet til ekstraordinær generalforsamling med bare en sak på agendaen, og da sitter pengene løsere.

Fire milioner kroner setter generalforsamlingen utbyttet til og det gir Kristiansen en utbetaling på 1,6 millioner kroner og VG Multimedia 2,4 millioner kroner.

Trues av rettssak
Kristiansen ble ansatt i Dagbladets DB Medialab i 2000. Sommeren 2001 startet han utviklingen av nettsamfunnet Blink som ble lansert i februar 2002. Etter uenighet om eierandeler i Blink gikk han til VG Multimedia i 2006 og solgte inn ideen til Nettby.

Dagbladet hevder at Kristiansen tok med seg kildekode han skrev for DB Medialab til Nettby, og har varslet søksmål i størrelsesorden 400 millioner kroner mot Kristiansen og VG Multimedia.

Har du et medietips - kontakt NA24 Propaganda

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere