*Nettavisen* Økonomi.

Nettby slipper TV 2 inn igjen

Foto: (Faksimile: Nettby/biipMag)

- Vi skal ikke fremstå under falskt flagg, sier TV 2.

(BIIPMAG): Tirsdag skrev biipMag at TV 2s ansatte ble utestengt fra Nettby etter å ha blitt avslørt i å bruke falske profiler for å skaffe trafikk til tv-kanalens nettsider.

Les saken: - TV 2-ansatte misbruker Nettby

- Har laget regler
Onsdag ble det klart at Nettby igjen åpner for at TV 2s ansatte får tilgang til nettstedet.

- TV 2 har tatt kontakt med oss og forklart at de har tatt dette seriøst og laget regler for hvordan deres ansatte skal bruke Nettby, sier tjenesteansvarlig Siren Høyland til biipMag.

- De har tatt dette alvorlig, og da åpner vi gjerne Nettby for dem igjen, sier hun.

- Ikke falskt flagg
I en e-post til biipMag skriver informasjonssjef Marianne Røiseland i TV 2 at de ansatte ikke får opprette falske profiler på nett.

- Vi har gått noen runder internt og ansatte i TV 2 skal ikke fremstå under falskt flagg verken på nettet eller i den virkelige verden, skriver Røiseland.

De TV 2-ansatte ble utestengt etter at VGs Nettby hevdet seg nedspammet av flere brukerprofiler etablert av ansatte i TV 2. Blant annet under en falsk profil som en 12 år gammel jente.

- Vi har en profil registrert som en 12 år gammel jente og hvor sakene som har blitt publisert inneholder mye ungdomsspråk. Da mener jeg at man åpenbart forsøker å lure Nettby og våre brukere, sa Høyland tirsdag.

Siste fra biipMag: Gå til forsiden her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.