NA24.no

Nettbystrid tilbake til lagmannsretten

(Faksimile)
Striden mellom Dagbladet og VG om Nettby sendes tilbake til lagmannsretten av Høyesteretts ankeutvalg.

Dagbladet har saksøkt VG for 413 millioner kroner i forbindelse med at de mener en utvikler som lagde Blink-tjenesten for dem tok med seg kildekoden og lagde Nettby for VG.

Dagbladet har vunnet fram i tingretten og lagmannsretten, men nå sender Høyesteretts ankeutvalg saken tilbake til lagmannsretten, skriver Dagens Næringsliv.

Stridsspørsmålet er hvem som skal få se VGs kildekode og dermed avgjøre om VG har begått tyveri eller ikke. VG insisterer på at det holder at uavhengige eksperter får se koden, mens Dagbladet vil ha den utlevert.

– Vi er fryktelig fornøyd med dette og glade for å slippe å utlevere det vi mener er forretningshemmeligheter, sier VG Multimedias administrerende direktør Jo Christian Oterhals til DN.

Konserndirektør John Arne Markussen i Dagbladets eier Berner Gruppen sier de ikke ser på lagmannsretten vurdering som et nederlag.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere