NA24.no

Nettet like viktig som papir

Foto: Fotograf:Magnus Klever (NA24)
Nettavis like viktig som papiravis når det gjelder nyhetsoppdatering.

Det er Norstat som har gjennomført en undersøkelse for NRK, hvor spørsmålet var om «Hvilke tre mediekanaler er de viktigste for deg når du skal oppdatere deg på nyheter?».

Undersøkelsen viser at nettavisene nå like viktig som papiravisene for oppdatering på nyheter. 55 prosent av de spurte sier at papiraviser er blant de tre viktigste mediekanal for å oppdatere seg på nyheter, mens 51 prosent av de 1.000 spurte svarer at nettaviser er blant de tre viktigste mediekanaler.

I gruppen under 30 år sier hele 75 prosent at de mener nettavisene er viktigst for å oppdatere seg, mens 51 prosent sier det samme om papiraviser.

TV er forøvrig det soleklart viktigste mediet for å holde seg oppdatert på nyheter. Hele 87 prosent av de spurte sier at TVen er blant de tre viktigste mediekanalen for å oppdatere seg på nyheter. Når det gjelder de under 30 år har hele 75 prosent svart at de bruker nettaviser som en av de tre viktigste kanalene når de skal oppdatere seg på nyheter.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere