NA24.no

Nettsjefer får ikke opsjoner

Ikke alle sjefene får ikke være med på Schibsteds opsjonsfest.

GRATIS OPPSETT: Les NA24 på mobil

Papiravisenes redaktører i det mektige Schibsted-konsernet får aksjeopsjoner, men ikke sjefene for selskapets ledende nettvirksomheter.

NA24 - din næringslivsavis

Nettet leverer mellom 40 og 50 prosent av konsernets driftsresultat, skriver Dagens Næringsliv.

Administrerende direktører og ansvarlige redaktører i Schibsteds svenske og norske aviser - VG, Aftenposten, Aftonbladet og Svenska Dagbladet - har utsikter til store ekstrainntekter gjennom selskapets opsjonsprogram. Dette tilfaller ikke selskapets nettsjefer. Ingen av lederne i Schibsteds mest lønnsomme publikasjoner; Finn, VG Multimedia og Aftonbladet Nya Medier er omfattet av selskapets opsjonsprogram, skriver DN.

VG Multimedias sjef Torry Pedersen kom inn i opsjonsprogrammet i 2004, men har siden ikke fått noe. Det har heller ikke Anna Vegerfors, som tok over som sjef i Aftonbladet Nya Medier fra nyttår.

- Spørsmålet er hvem som skal incentiveres på hvilken måte. Det som er konsernstyrets tankegang er at opsjoner er et virkemiddel man bruker for konsernledelse og eventuelt ledelsen for de største driftsenhetene, sier Schibsteds styreleder Ole Jacob Sunde.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere