*Nettavisen* Økonomi.

NHH blant verdens 40 beste

¿ Dette er svært sterke resultater. Executive-utdanning er den mest konkurransepregede delen av vår virksomhet. Vi konkurrerer med verdens beste handelshøyskoler og klarer å hevde oss, sier NHH-rektor Jan I. Haaland. Foto: NHH

– Tidenes resultat, sier NHH-rektor Jan I. Haaland

14.05.12 12:44

Financial Times (FT) offentliggjorde mandag årets rangering av verdens beste etter- og videreutdanningsprogrammer. NHH og AFF i fellesskap ligger nå på 17. plass i Europa og på 40. plass i verden. Miljøet har styrket sin posisjon. NHH/AFFs åpne programmer har aldri vært rangert høyere.

– Dette er svært sterke resultater. Executive-utdanning er den mest konkurransepregede delen av vår virksomhet. Vi konkurrerer med verdens beste handelshøyskoler og klarer å hevde oss, sier NHH-rektor Jan I. Haaland, i en pressemelding mandag.

I FT-rangeringen deltar NHH og AFF i fellesskap med AFFs Solstrandprogram, AFF Yngre Ledere og NHHs Corporate Finance.

FØLG NA24 PROPAGANDA PÅ FACEBOOK HER

Feirer 60 år
I år feirer AFF 60-årsjubileum, og årets rangering viser at Solstrandprogrammet og AFF Yngre Ledere fortsatt tilfredsstiller høye internasjonale krav til slike åpne lederutviklingsprogrammer.

– Vi har hatt gode resultater på rangeringen de tre siste årene, men klarer likevel i å krype oppover. AFF har satset mye på å forbedre programmene de siste årene, sier Mai Vik, administrerende direktør i AFF, i meldingen.

NHHs Corporate Finance-program er utviklet og ledet av professor Karin S. Thorburn fra NHH og professor B. Espen Eckbo fra Tuck School of Business, Dartmouth College.

Mest populær i Norge
– FT-rangeringen viser at NHH har et ekstremt profesjonelt studietilbud for finansmarkedet. Flaggskipet AFA-studiet, som Corporate Finance er en påbygning til, er utvilsomt det mest populære executive-studiet i Norge, med fire søkere pr studieplass. Slik har det vært i nær 25 år, sier faglig ansvarlig for AFA-studiet, professor Thore Johnsen, i meldingen.

I rangeringen måler Financial Times kvaliteten på åpne, ikke-gradsgivende etter- og videreutdanningsprogrammer, basert på tilbakemeldinger fra deltakere og institusjonenes egenrapportering. NHH/AFF gjør det særlig bra på innhold, læringsutbytte og oppnådde mål.

Vinneren er IMD i Sveits, med Harvard Business School i USA på andreplass. NHH/AFF ble rangert som best i Norden foran både Aalto University og Stockholm School of Economics.

Financial Times har også rangert bedriftsinterne programmer. Her kommer NHH/AFF på 69. plass i verden. Dette gir NHH/AFF en 49. plass på samlerangeringen Financial Times Executive Education som inkluderer både åpne og bedriftsinterne programmer.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.