Nok en Facebook-farsott

FREDRIKSTEN FESTNING: «Du vet at du er fra Halden når du ikke bryr deg om at prisene på mat,alkohol og tobakk stiger i Norge».

FREDRIKSTEN FESTNING: «Du vet at du er fra Halden når du ikke bryr deg om at prisene på mat,alkohol og tobakk stiger i Norge». Foto: Roald, Berit/ Robert Galbraith

Du vet at du er fra Halden når...

17.06.12 15:33

Med tusenvis av medlemmer på Facebook har det oppstått en ny farsott. Grupper som hyller byen man er fra. En av de er «Du vet at du er fra Halden når» som har hele 4533 medlemmer.

Deretter skal medlemmer skrive hva de mener er kriteriene for at du er fra Halden.

De er ikke bare i Halden dette har oppstått, også andre byer har slike grupper på Facebook. Men Jarle Aabø, PR- og kriserådgiver i Aabø & Co tror ikke dette vil bli noen farsott i hovedstaden.

Vokser rekordraskt
- «Du vet at du er fra Halden når»-gruppen er en opplagt innertier for folk som er stolte av byen sin. Haldensere utmerker seg spesielt når det gjelder patriotisme, og så har de en stor evne til å huske de små og store ting fra byens uoffiselle historie. På rekordrask tid har gruppen fått flere tusen medlemmer og det postes gullkorn i et høyt tempo, sier Jarle Aabø, PR- og kriserådgiver i Aabø & Co til NA24 Propaganda.

FØLG NA24 PROPAGANDA PÅ FACEBOOK HER

«Du vet at du er fra Halden når du har lyst til å stjele et kumlokk»
- Folk skriver om ting de aller fleste husker, eller kjenner seg igjen i. Min post var «Du vet at du er fra Halden når du har lyst til å stjele et kumlokk». Hvorfor? Jo, våre kumlokk er innpreget med byvåpenet og påskriften Gud med oss, sier Aabø.

- Dette er noe som sikkert kommer til å spre seg til andre stolte byer som Bergen, Trondheim, Tromsø og Kirkenes. I Oslo slår nok dette aldri an, antar Aabø.

I informasjonen om gruppen står det:
«Dette er en gruppe der vi kan huske gamle dager, profiler, steder som betyd noe for oss og sånt som vi opplevd i Halden. Be gjerne inn alle dere kjenner med røttene i Halden. Om dere er med i gruppa kan dere legge til og be inn så mange dere vil som har knytning til vår kjære by».

Du vet at du er fra Halden når..

...du etter å ha lest alle innleggene her og er rørt til tårer, vet du at Halden er byen i ditt hjerte.

...man møttes tidlig Skjærtorsdag morgen på torget for og kjøre til Strømstad... Da var det viktig med blanke felger og sommer dekk.

...du stakk av ifra barnetoget 17 mai før bybrua .

...når sommeravslutningsturen på barneskolen gikk til Fredriksten festning hvert år.

...du ser en park der gresset skulle vært slått for flere uker siden.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.