NA24.no

Nordmenn gransker Siv Jensen på nett

Foto: Falch, Knut (SCANPIX)
Sist oppdatert:
- Hun gjør uventede ting, hevder valgforsker.

Det er litt under tre måneder igjen til valget 14. september. Og det er fortsatt Siv Jensen nordmenn er mest nysgjerrige på skal vi tro søkestatistikken til Norges største søkemotor Kvasir.

NA24 Propaganda - Norges største medienettsted

Men hun regjerer ikke alene i søkefeltet, som håndterer rundt 200.000 daglige søk.

Høy profil
- Av regjeringsmedlemmene er det ingen tvil om at det er Jens som er sjefen. Det er søkt nesten tre ganger så mye etter ham som etter Kristin Halvorsen, som tar andreplassen. Inn på tredjeplass, hakk i hæl på Halvorsen, kommer utenriksminister Jonas Gahr Støre, sier informasjonskonsulent Renate Morken i Eniro, som er selskapet bak søkemotoren.

Eniro har på oppdrag for NA24 Propaganda sett på hvilke regjeringsmedlemmer og partiledere som nordmenn har tastet flittigst inn i søkefeltet fra 1. januar og fram til nå - tre måneder før valget.

Og som ved forrige måling i mars er det fortsatt Frp-sjefen som troner på toppen.

- Jensen har en høy profil i media, noe som genererer mye nettsøk. I et valgår som dette vil jeg tro synlighet, både på og utenfor nettet, er viktig for alle partilederne, mener Morken.

Meld deg på NA24 Propagandas nyhetsbrev

Mot normalt
Professor og valgforsker ved Universitetet i Bergen Frank Aarebrot er overrasket over at det ikke er Jens Stoltenberg som topper listen.

- Normalt ville statsministeren havnet på topp på en slik liste. Dette på grunn av sin rolle som statsminister og partileder. Men Siv Jensen har klart å skape en nysgjerrighet. Folk vil vite mer om henne, sier han til NA24 Propaganda.

Aarebrot tror ikke at søkelisten speiler en lav kjennskap til politikerne hos folk flest.

- Dette er alle etablerte politikere. Ingen av disse er tynne som en blokk. Dette viser vel mer at det er dem som gjør uventede ting i politikken som går til topps, sier han.

Vil ikke vite om krig
Valgforskeren er ikke overrasket over at forsvarsminister Anne-Grete Strøm-Eriksen havner på bunn på listen.

- Folk vil helst ikke vite at vi har et forsvar som er i krig i Afghanistan. Men Anne-Grete Strøm-Eriksen er kanskje ikke en markant politiker som ville bli brukt under en valgkamp.

Aarebrot er også imponert over Erik Solheim.

- I gamle dager ville nok u-hjelps ministeren havnet langt bak. Solheim har gjort en glimrende mediejobb for å få oppmerksomhet på dette området. Og dette skaper nysgjerrighet. Folk vil vite mer.

Dårlig igjen
En partileder som ikke er så populær i søkefeltet er Høyres Erna Solberg. Sosiolog Trond Blindheim forklarer det slik;

- Høyre har kommet helt i bakevjen med Erna Solberg. Hun gjorde det dårlig ved forrige valg og kommer til å gjøre det igjen, sier han.

Har du et medietips - kontakt NA24 Propaganda

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere