NA24.no

Norges mektigste mediemann

Foto: Heiko Junge (Scanpix)
Sist oppdatert:
Rolv Erik Ryssdal vil bli et kjent fjes ved generalforsamlinger i norske aviser.

I disse tider kalles det inn til generalforsamlinger i flere av landets største aviser. Et fjes som vil gå igjen på svært mange er det til Rolv Erik Ryssdal.

NA24 Propaganda – landets største medienettsted

Konsentrerer makten i toppen
I forbindelse med at han tok over som ny konsernsjef i Schibsted etter Kjell Aamot tidligere i år har Ryssdal klart å få konsentrert enda mer makt i topplederstillingen.

– Dette er en del av den organiseringen han har fått gjennom som konsernsjef, bekrefter Jo Christian Steigedal, sjef for investorrelasjoner i konsernet, overfor NA24.

Den største endringen som er gjort er at konsernsjefen også vil bli styreformann i relativt nystartede Media Norge, som eier avisene Aftenposten, Bergens Tidende, Fædrelandsvennen og Stavanger Aftenblad, samt annonsetjenesten Finn. Dette ble klart i forbindelse med kvartalsrapporten, tidligere i august.

«Direkte ansvar»
Ryssdal har lovet å ta et mer «direkte ansvar» for viktige deler av virksomheten. Hva dette vil bety for avisene vil bare tiden vise. Trolig vil vi få en indikasjon ettersom generalforsamlingene finner sted.

46-åringen har også sørget for å feste grepet i de divisjonene han tidligere har vært leder. Han gikk til konsernlederposisjonen fra en lederstilling i Schibsted Classified Media, et selskap som dekker alle andre annonsetjenestene Schibsted driver enn Finn.

Den tidligere VG-toppen Ryssdal kommer også på et senere tidspunkt til å ta over som styreleder i VG. Dermed vil han være styreleder for intet mindre enn fem av landets største aviser, i tillegg til å inneha konsernsjefrollen. Toppsjefene for de største norske Schibsted-selskapene må også møte fast i konsernledelsen.

Hvor mye Ryssdal vil velge å ta i bruk denne økte makten er foreløpig et åpent spørsmål.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere