*Nettavisen* Økonomi.

Norges mektigste mediemann

Foto: Heiko Junge (Scanpix)

Rolv Erik Ryssdal vil bli et kjent fjes ved generalforsamlinger i norske aviser.

27.08.09 21:19

I disse tider kalles det inn til generalforsamlinger i flere av landets største aviser. Et fjes som vil gå igjen på svært mange er det til Rolv Erik Ryssdal.

NA24 Propaganda – landets største medienettsted

Konsentrerer makten i toppen
I forbindelse med at han tok over som ny konsernsjef i Schibsted etter Kjell Aamot tidligere i år har Ryssdal klart å få konsentrert enda mer makt i topplederstillingen.

– Dette er en del av den organiseringen han har fått gjennom som konsernsjef, bekrefter Jo Christian Steigedal, sjef for investorrelasjoner i konsernet, overfor NA24.

Den største endringen som er gjort er at konsernsjefen også vil bli styreformann i relativt nystartede Media Norge, som eier avisene Aftenposten, Bergens Tidende, Fædrelandsvennen og Stavanger Aftenblad, samt annonsetjenesten Finn. Dette ble klart i forbindelse med kvartalsrapporten, tidligere i august.

«Direkte ansvar»
Ryssdal har lovet å ta et mer «direkte ansvar» for viktige deler av virksomheten. Hva dette vil bety for avisene vil bare tiden vise. Trolig vil vi få en indikasjon ettersom generalforsamlingene finner sted.

46-åringen har også sørget for å feste grepet i de divisjonene han tidligere har vært leder. Han gikk til konsernlederposisjonen fra en lederstilling i Schibsted Classified Media, et selskap som dekker alle andre annonsetjenestene Schibsted driver enn Finn.

Den tidligere VG-toppen Ryssdal kommer også på et senere tidspunkt til å ta over som styreleder i VG. Dermed vil han være styreleder for intet mindre enn fem av landets største aviser, i tillegg til å inneha konsernsjefrollen. Toppsjefene for de største norske Schibsted-selskapene må også møte fast i konsernledelsen.

Hvor mye Ryssdal vil velge å ta i bruk denne økte makten er foreløpig et åpent spørsmål.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag