NA24.no

Norges største boikotter Dylan

Norges største avis nekter å dekke konsert på grunn av fotoforbudet.

Bob Dylan har konsert på Viking stadion i Stavanger i kveld - med fotoforbud. Dette har ført til at Verdens Gang ikke vil dekke konserten i det hele tatt, mens Dagbladet satser på å trosse forbudet.

NA24 Propaganda - Norges største medienettsted

Lørdag spiller det gamle rockebandet Kiss i Oslo, søndag er de i Bergen, og under begge konsertene er det krevet fotokontrakter, noe de største avisene har funnet seg i.

Leder i Pressefotografenes klubb (PK), VG-fotograf Terje Bringedal, sier til egen avis at norsk presse bør ha et felles standpunkt mot fotokontrakter.

- Kontrakter av typen som tillater fotografering under de tre første låtene på en konsert, kan signeres. Alt annet er ikke greit, sier Bringedal.

Han frykter at fotorestriksjonene skal bre seg til andre områder enn konsertarenaene. - For tiden gjelder disse kontraktene stort sett artister, men om vi ikke setter en stopper for det, kan det spres til andre arenaer, som idrett. Vi må være konsekvente, sier Bringedal.

Har du et medietips - kontakt NA24 Propaganda

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere