Norsk kamp mot Google

Google News får norsk konkurrent.

Det er ikke en hvilken som helst konkurrent Google får i slutten av oktober. ABC Startsiden lanserer da Overblikk.no, som skal være en direkte konkurrent til Google News.

NA24 Propaganda - Norges største medienettsted

Google-konkurrent
- Det stemmer. Vi gir Google News en konkurrent i norsk drakt med egen teknologi. Dette har vi gjort i samarbeid med Mediebedriftenes Landsforening for å gjøre det på en korrekt måte i forhold til opphavsrettigheter, forklarer ABC-sjef Espen Udland til NA24 Propaganda.

Overblikk er en videreføring av ABC Startsidens seksjon for nyheter, hvor det linkes opp til nyhetssaker fra forskjellige medier. Det betyr først og fremst at det ikke blir noen eksklusive innholdsleverandører til nettstedet.

- Vi har drøftet dette med alle de store mediehusene og så langt er det ingen som har sagt de ikke vil være med på tjenesten. Vi kommer til å stort sett bare vise heading uten at brukeren må mellomstoppe hos oss. Det vi gjør er å modernisere nyhetsaggregeringen som Startsiden har gjort. Og så er det jo morsomt å starte en tjeneste som kan konkurrere med de store
internasjonale tjenestene, sier Udland tydelig fornøyd.

Åpen tjeneste
Tjenesten skal være åpen og for privatbrukerne. Og selvfølgelig håper Udland i Telenor-eide ABC at tjenesten vil få trafikk.

- Vi har et håp om at folk liker den nye tjenesten. Dagens nyhetstjeneste på Startsiden har rundt en halv million brukere i måneden, og det er denne type tjeneste vi skal videreføre og modernisere.

- Hvordan skal dere tjene penger?

- Inntektene kommer fra annonser som plasseres rundt om på sidene, det vil ikke være snakk om innholdsdeling eller betaltjenester, avslutter Udland.

ABC Startsiden er en av landets største nettsider og hadde i uke 37 i overkant av 1,8 millioner brukere.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.