*Nettavisen* Økonomi.

Norsk komiserie er SVTs høydepunkt

Samlivsterapeuten Dag Refsnes som spilles av Atle Antonsen. Foto: Ingeborg Klyve

«Dag» roses opp i skyene i Sveriges største avis.

Atle Antonsens desillusjonerte samlivsterapeut får anmelderen i Dagens Nyheter til å dra fram de helt store superlativene.

- Jeg har ikke sett noe morsommere, vassere og kjappere på evigheter, skriver Dagens Nyheters anerkjente kommentator Johan Croneman om den norske TV-serien «Dag» med Atle Antonsen i hovedrollen.

- Øystein Karlsen har sammen med Kristopher Schau skrevet et av de beste nordiske komediemanusene noensinne, Karlsen har dessuten bevist at han har en sjeldent god hørsel som regissør, skriver Croneman som også gir skryt til samtlige av skuespillerne.

Første sesong har blitt vist på SVT denne høsten, men seertallene har ikke vært de beste, opplyser Bengt Norström ved statistikkavdelingen.

- Serien har vært vist på et veldig vanskelig tidspunkt, klokken 2330 på tirsdager. «Dag» har en rating på 0,9 prosent, noe som tilsvarer 79 000 seere, sier Norström til VGNett.

Grunnen til den dårlige plasseringen skyldes at serien ble hastet inn i SVT-programmet, men planleggingssjef Susanna Balsvik i SVT sier til VGNett at man vurderer om sesong 2 vil få en bedre plassering i tablået.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag