NA24.no

(Faksimile E24)

Norsk nettavis hacket

Sist oppdatert:
Leserne møtt av mann i finlandshette.

E24, VGs nærlingslivsavis på nettet, har blitt hacket.

- Vi var nede cirka en halv time sier Per Valebrokk, ansvarlig redaktør og administrerende direktør til NA24 Propaganda.

- Det er fryktelig leit at vi blir utsatt for sånt i disse hektiske nyhetsdager. Det viktigste for oss var å være oppe å gå så fort som mulig, sier Valebrokk

Mann i finlandshette
Først ble leserne sendt videre til Rick Astleys hit «Never Gonna Give You Up» fra 1987.

Så ble det byttet, slik at man ble sendt til et bilde av en mann med finlandshette og teksten: «I haxor you».

Etter relativt kort tid ble dette endret til en feilmelding fra VG, som eier E24, der det beklages for at en feil har oppstått på en av VGs tjenester.

E24 bruker imidlertid samme servere som Aftenposten, noe som kan tyde på at Aftenposten også kan vært under angrep. E24 var tidligere også eid av Aftenposten. Alle de tre avisene har igjen samme eier i børsnoterte Schibsted.

Leter etter hackeren
Hvem som står bak angrepet er enda ikke kjent.

- Vi jobber nå med å forhindre at noe sånt kan skje igjen. Vi forsøker selvsagt å finne ut av hvem den hackeren er, men har vel ikke stor tro på å lykkes med det,avslutter Valebrokk til NA24 Propaganda.

Nettfenomen
Det at det først kom en musikkvideo til Rick Astley var neppe uten grunn.

Etter å ha lagt opp på starten av 90-tallet ble Astley nemlig et nettfenomen i 2007, da musikkvideoen knyttet til denne sangen ble benyttet til å sende tullelenker. I stedet for å sende en reell nettlenke endte de som trykte på lenken opp med den gamle hiten. Det tok imidlertid ikke lang tid før trenden også spredte seg vekk fra nettet, og over til den virkelige verden. Her begynte folk plutselig å spille sangen, gjerne på offentlige steder, når de rundt ikke akkurat ventet det. Dette ble ofte videofilmet og så lagt ut på nettet igjen.

Denne måten å tulle på fikk så stor oppslutning at den ble tildelt økenavnet «Rickrolling». De som ble utsatt for dette, slik E24 har, sies å ha blitt «rickrolled».

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere