*Nettavisen* Økonomi.

Norstat kjøper ODC

Forener krefter: Are Strøm, CEO, Norstat (til høyre) og Christoph Irmer, CEO, ODC Services. Foto: ODC / Norstat

Danner ledende europeisk datainnsamler

Norstat, ledende på datainnsamling for markedsundersøkelser og meningsmålinger i Nord-Europa, har inngått avtale om kjøp av aksjemajoriteten i ODC Services (ODC). Med base i München og salgskontor i London, er ODC en anerkjent, hurtigvoksende leverandør av felttjenester for markedsundersøkelser og meningsmålinger.

Norstat har siden etableringen i Norge i 1997 bygget og videreutviklet virksomheten stein på stein og gradvis utvidet sin geografiske tilstedeværelse. Selskapet er per i dag representert med 19 kontorer fordelt på alle land i Norden og Baltikum samt Polen. I Norge har Norstat seks kontorer, hvorav to i Oslo og et i henholdsvis Lillehammer, Trondheim, Bergen og Larvik.

FØLG NA24 PROPAGANDA PÅ FACEBOOK HER

Oppkjøpet representerer en viktig milepæl i Norstat gruppens strategi for videre europeisk vekst.

Ledende europeisk datainnsamler
Sammen vil Norstat og ODC danne en ledende europeisk totalleverandør av datainnsamlingstjenester. Som resultat av oppkjøpet får kunder av begge selskaper tilgang til online-paneler i 18 europeiske land, samt, gjennom deres partnere, i resten av Europa og globalt. Etter oppkjøpet vil Norstat gruppen være representert i 21 kontorer i 10 europeiske land, med mer enn 160 fast ansatte og 1500 deltidsansatte intervjuere.

Både Norstat og ODC kan vise til lønnsom drift og vekst over tid. Totalt genererer de en årsomsetning på ca 40 millioner Euro.

Uendret posisjon – styrket tjenestetilbud
Fokus og strategi forblir uendret; å videreutvikle og vokse på den eksisterende posisjonen som en innovativ, kvalitetsfokusert datainnsamler.

- Vi er svært fornøyd med å forene krefter med ODC. Som en anerkjent kvalitetsleverandør av felttjenester, spesialisert på online-undersøkelser, vil ODC tilføre betydelig merverdi til Norstats full service-tilbud. Dette styrker vår evne til å fasilitere og koordinere online-studier. Både respondenter og kunder vil få nytte av økt satsing på panelstrategi og online-undersøkelser, sier Are Strøm, CEO, Norstat i en melding.

- ODC og våre kunder vil dra fordeler av Norstats posisjon, kompetanse, metoder og erfaring som totalleverandør av datainnsamling. Gjennom våre partnere kan vi nå tilby undersøkelser globalt. Integrasjonen med Norstat skaper også spennende muligheter for videre utvidelse av vårt produkttilbud. I tillegg til Norstats paneler, får ODC tilgang til alle de tradisjonelle datainnsamlingsmetodene Norstat leverer, samt utvidet kapasitet innen dataprosessering, forteller Christoph Irmer, CEO, ODC Services, i meldingen.

Annonsebilag