*Nettavisen* Økonomi.

Norway Cup må sponses

Med mindre en riking blar opp flere millioner i året, må Norway Cup sponses.

07.08.07 09:11

Og slik skaper diskusjoner, for verdens største fotballturnering er rettet mot barn og ungdom. Etter loven er det ikke tillatt å rette markedsføring mot denne aldersgruppen.

NA24 Propaganda - Norges største medienettsted

Lett valg
Rundt 13 millioner kroner i året drar Norway Cup inn i sponsorkroner. Millionene er nødvendige for at turneringen i det hele tatt skal klare å gå av stabelen.

- Norway Cup er et bilde av samfunnet egentlig. Vi er vel verken verre eller bedre enn andre. Er ikke næringslivet med og sponser oss blir det ikke Norway Cup. Det er valget. Og da blir det ett lett valg, sier markedssjef i Norway Cup, Trond Eriksen, til NA24 Propaganda.

Alternativet er at en eller annen pengesterk investor mener at Norway Cup er stedet å bruke penger.

- Har du en rik onkel som legger millioner på bordet, så må vi ta spørsmålet om hva vi skal gjøre, men vi må ha en langsiktig avtale.

Trofaste sponsorer
Sponsorene til turneringen på Ekebergsletta er stabile. Dagbladet er medarrangør, Coop er generalsponsor og Coca-Cola, DnB NOR, Statoil, Umbro, Telenor, If og G-sport er hovedsponsorer. I tillegg står ytterligere 24 sponsorer på listen, deriblant Helsedepartementet og Sosialdepartementet.

- Det ligger på samme budsjettet som i fjor, pluss minus noen kroner og tjenester. Og de siste årene har sponsorlaget vært stabilt, forklarer Eriksen.

At spillerne på Ekeberg bør skjermes for reklamen, er Eriksen enig i.

- Du kan si det slik at det er klart at den gruppen vi representerer er en mer sårbar gruppe enn voksne. Men vi er avhengig av å ha med næringslivet for å få hjulene til å gå rundt, sier markedssjefen og legger til:

- Når vi skal ha sponsorene med kan vi ikke diktere hva de skal gjøre, men de selger ikke noe. Likevel vil de jo synliggjøre seg. Vi vil ikke sitte på den ene siden å ta med pengene, for så å si at de ikke kan vise seg frem.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.