NA24.no

NRK har passert VG Nett

STØRST:NRK.no har passert VG Nett for første gang, og er nå størst på nett blant norske nettsteder
STØRST:NRK.no har passert VG Nett for første gang, og er nå størst på nett blant norske nettsteder Foto: Skjermdump
Sist oppdatert:
For første gang har VG blitt passert av rikskringkasteren.

NRK.no har passert VG Nett for første gang, og er nå størst på nett blant norske nettsteder,ifølge uoffisielle tall fra Norsk Internett Panel.

Totalt var 4,9 millioner unike brukere innom nettsidene til NRK. Det er ny rekord for NRK.no, og 300.000 flere enn den forrige rekorden fra for få uker siden.

Rekorden og topplasseringen kommer som følge av sommer og Hurtigruten, ifølge analysesjef i NRK, Kristian Tolonen til NRK.no

- All internettbruk stuper når fellesferien starter. Men NRK taper mindre enn de andre, og det gjør oss størst, sier han.

I snitt var 717.000 personer innom NRK.no hver dag sist uke.

- Det som har gjort at vi har holde oss oppe mer enn de andre de siste ukene, er Hurtigruten, streaming og NRK mobil. Jeg vet ikke sikkert hvorfor sistnemte øker, men det kan være at mobil nettbruk øker når sommeren kommer, og at PC-basert bruk stuper, forklarer Tolonen.

- Vi har fått med oss hele NRK-huset til å ville satse på nett. Det gjelder alt fra distriktskontorene, som gir nyheter fra hele Norge til hele Norge, til bredde satsinger som for eksempel Hurtigruten med streaming og interaktivitet, forklarer frontredaktør for NRK.no Frank Gander til NRK.no.

Topp ti uke 25
NRK - 717.000
VG Nett - 684.000
MSN - 490.000
Dagbladet - 459.000
Finn - 434.000
Startsiden - 432.000
Aftenposten - 267.000
SOL - 230.000
TV2 - 225.000
Nettavisen - 222.000

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere