NA24.no

NRK har søkt om å lage ny tjeneste

Ruter, Trafikanten og Statens vegvesen samarbeider om nytt nettsted som skal øke nrk.nos trafikk
Ruter, Trafikanten og Statens vegvesen samarbeider om nytt nettsted som skal øke nrk.nos trafikk Foto: skjermdump
Sist oppdatert:
Samarbeider med Ruter, Trafikanten og Statens vegvesen om trafikkportal.

Først var det Yr.no, deretter kom Ut.no og om ikke så lenge kommer en egen trafikkportal som NRK skal utarbeide i samarbeid med Ruter, Trafikanten og Statens vegvesen, melder Journalisten.

Det kommer fram i en søknad om forhåndsgodkjenning NRK har sendt inn til Medietilsynet. NRKs tjenester på nett har den senere tid blitt drøftet i mediehusene gjennom en høringsrunde. De store kommersielle aktørene som Berner Gruppen, VG og TV 2 er skeptiske til NRKs sterke posisjon på nett, og tjenesten NRK kan publisere gratis.

Les søknaden her

Les samarbeidsavtalen her

Etter at Yr slo gjennom har mange vist til at den er en av årsakene til at NRK har vokst voldsomt på nett. Også den nye tjenesten, dersom den godkjennes, skal telle med i NRK. nos trafikktall.

Budsjettet for første året er 900.000 kroner, og ifølge samarbeidsavtalen skal dette være minimum det påfølgende året. NRK skal bære en tredjedel av felleskostnadene. Det skal ikke være reklame på nettsidene, melder Journalisten.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere