NA24.no

Valuta USD 8,08 EUR 9,62 GBP 10,93 SEK 91,28
Oslo Børs 0,90
Foto: Ørn E. Borgen (Scanpix)

NRK kutter i sporten

Sist oppdatert:
Statskanalen svinger kjøttøksen.

Tidligere har det blitt meldt at NRK, som en del av varslede kutt, har vurdert å la Drama-avdelingen få merke sparekniven.

Nå meldes det at i rapporten «Morgendagens mediehus» som ble levert 15. november ønskes at drama fortsatt skal produseres internt.

- Det er en del av vår kjernevirksomhet. Det ville heller ikke gitt oss økonomiske besparelser å sette det ut. Dessuten er dramaproduksjonen normgivende for den generelle kvaliteten i NRK. Vi har også større kontroll på rettighetene til det ferdige produktet når vi produserer det selv, sier kringkastingssjef Hans-Tore Bjerkaas i meldingen.

Videre utredning
Det skal utredes videre hvordan man skal sikre millionbesparelser på en bedre drama-samordning på Marienlyst.

Beslutningene knyttet til mediehus-rapporten har skjedd raskt. Bjerkaas er full av lovord både til prosjektgruppen og NRKs organisasjon for måten saken har vært behandlet på, uten ekstern konsulentbistand.

- Rapporten har selvsagt skapt en del skarpe diskusjoner, men det har også provosert fram mange nye forslag til måter å redusere våre faste kostnader på som vi ikke ville fått uten de konktete forslagene, sier han.

- Ikke alt eksternt
NRK kommer til å kjøpe mer fra frie eksterne produsenter i årene framover. Det gjelder blant annet deler av énkameraproduksjonene, en del av sportsproduksjonene og noe radioproduksjon.

Ifølge Kampanje må Østlandssendingen flytte.

- Alle de frigjorte midlene vil ikke brukes eksternt, noe vil også bli brukt på våre egne interne talenter. Men poenget med fleksibilitet er at dette ikke skal ende opp i nye, faste interne kostnader, sier Bjerkaas.

Et annet viktig bidrag til å frigjøre midler, vil være å redusere nivået på NRKs interne tjenester. Det iverksettes i alt tre økonomiutredninger, og noe av dette vil resultere i færre og større enheter for interne tjenester. Også arkiv-området vil utredes videre.

Lisensen opp
Kuttene kommer etter at ledelsen i NRK tidligere har meldt at de skal kutte for å stå bedre rustet for fremtiden.

I statsbudsjettet som kom i høst ble det klart at NRK kun fikk halvparten av en ønsket budsjettøkning på 80 millioner. Regjeringens forslag er å øke lisensen med 40 kroner til 2.478 kroner for vi som skal betale den.

LES OGSÅ: NRK kutter i programmene

Tidligere har det blitt meldt at NRK selger rettighetene til lørdagskampen i Tippeligaen til TVNorge, mens de fortsatt vil sitte på rettighetene til cup'en og 1. divisjon.

Les mer: NRK dropper Tippeligaen

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere