NA24.no

Foto: Bjørn Sigurdssøn, Scanpix

NRK lanserer ny nettserie

Schjerven skal lære opp barn og unge.

NRK.no/skole lanserer i dag serien «Alt om på 5 min» med Petter Schjerven.

Første program vies polarhelten Fridtjof Nansens på hans 150 årsdag. Programmet inneholder historiefortellinger, skatter fra arkivene og intervjuer med fagpersoner. Temaene varierer fra uke til uke og omhandler alt fra demokrati til plastisk kirurgi.

Petters skråblikk på tørre tema
Konseptet «Alt om på 5 min» er et resultat av ønsket om å gi innholdet på nettsidene en ny og mer kreativ presentasjon. Våren 2011 inngikk derfor NRK Skole et samarbeid med Petter Schjerven og Teddy TV.

- Schjervens entusiasme og evne til å se med skråblikk på selv de tørreste tema, har gjort at han har opparbeidet seg stor troverdighet, både hos lærere og elever. "Typisk norsk", som Schjerven ledet, er eksempel på en programserie som vi stadig får henvendelser om fra skolene, sier Mette Kristensen, prosjektleder i NRK Skole i en melding.

Noe å glede seg til
Nå får lærere og elever noe fast å følge med på og glede seg til. Ved siden av Petters programmer kan man boltre seg i enkeltstående arkivklipp, som er relatert til det tema som ukens femminutter tar for seg.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere