NA24.no

NRK-overtramp om Riise

Foto: Morten Karlsen (Nettavisen)
Sist oppdatert:
Statskanalen fikk kritikk to ganger i samme møte.

Under tirsdagens PFU-møte hadde NRK to saker oppe. Pressens politi, PFU, behandlet saken om kanalens annonsering av et innslag i rettsaken mellom fotballspilleren John Arne Riise og hans tidligere agent Einar Baardsen.

Det var sistnevntes advokat John Chr. Elden som hadde klaget NRK inn for PFU.

- Ikke dekning
Bakgrunnen er at Riise ble intervjuet av NRK utenfor rettslokalet og kom med kritiske utsagn om Baardsen. I klagen hevdes det at NRK skulle gitt mulighet til samtidig imøtegåelse av Riises påstander.

Videre mener Elden at det ikke var dekning i innslaget for en påstand i innannonseringen om at agenten hadde rundlurt Riise.

Kritikk i to saker
PFU mener at NRK opptrådte kritikkverdig da de innannonserte et innslag fra rettssaken mellom John Arne Riise og hans tidligere agent Einar Baardsen. Sjekk her:

Den andre saken var et innslag om reindriftssamer.

PFU-utvalget mente det ikke var tvil om hvem som er den angrepne part i programmet om reindriftssamer. Dermed ble det brudd på pressens regler i Vær varsomplakatens punkt 4.14. Les her:

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere